Pospíšil bol na farme len zdanlivo, Chára behá a Halák si hľadá džob (Sportnet podcast)

Martin Pospíšil (76) strieľa gól proti Seattle Kraken v zápase zámorskej hokejovej NHL.
Martin Pospíšil (76) strieľa gól proti Seattle Kraken v zápase zámorskej hokejovej NHL. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. nov 2023 o 07:15

Vypočujte si utorňajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 7. november a pohľad do histórie hovorí, že v tento deň v roku 1869 sa konali na trase Paríž - Rouen prvé cyklistické preteky na svete, zo 198 štartujúcich prišlo do cieľa 57, vyhral Angličan James Moore.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Pospíšil bol zdanlivo na farme

Martin Pospíšil skóroval vo svojom premiérovom zápase v zámorskej profilige v drese Calgary Flames a po ňom zbieral komplimenty. Vedenie Flames ho napriek na druhý deň presunulo naspäť do AHL, kde začal sezónu. Ale iba zdanlivo.

Bol to čisto formálny ťah. Kluby NHL totiž môžu počas dní voľna presúvať niektorých hráčov na farmu a späť, aby získali viac flexibility v zostave. Pospíšil v pondelok trénoval s tímom Flames a spolu s ním aj druhý Slovák Adam Ružička, ktorý sa vracia späť po zranení.

Calgary hrá ďalší duel v noci z utorka na stredu na domácom ľade proti Nashvillu Predators a do zápasu by mohli zasiahnuť obaja slovenskí útočníci.

Viac k téme:

Chára odbehol ďalší maratón zo série Majors

Zdeno Chára našiel vášeň v behaní, konkrétne v maratónoch. Odkedy ukončil kariéru v NHL, odbehol už päť maratónov. Prvý v apríli tohto roku v Bostone a zatiaľ posledný v nedeľu v New Yorku.

Chára dosiahol čas 3 hodiny 19 minút a 19 sekúnd, ktorý je o 3 minúty horší než jeho osobný rekord z polovice októbra. Chára prezradil, že chce dokončiť všetky maratóny zo série Majors. Patrí do nej šesť najväčších maratónov sveta, na každom z nich štartuje minimálne 38-tisíc bežcov.

Víťaz Stanleyho pohára z roku 2011 už z tejto série odbehol Boston a New York a zostávajú mu ešte maratóny v Chicagu, Berlíne, Tokiu a v Londýne.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Pospíšil bol na farme len zdanlivo, Chára behá a Halák si hľadá džob (Sportnet podcast)