Žilina pred rokom vyradila Inter, prečo by teraz nemohla aj Dortmund? (Sportnet podcast)

Futbalisti MŠK Žilina do 19 rokov v mládežníckej Lige majstrov.
Futbalisti MŠK Žilina do 19 rokov v mládežníckej Lige majstrov. (Autor: Akadémia MŠK Žilina/Facebook)
Sportnet|7. feb 2024 o 07:25

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 7. február, a v tento deň oslavuje svoje 56. narodeniny bývalý slovenský hokejista Peter Bondra.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Šošonov vyzve slávny klub

Futbalistov MŠK Žilina do 19 rokov čaká v mládežníckej Lige majstrov po dvoch rokoch ďalší futbalový sviatok.

Pred domácimi priaznivcami vyzvú dnes o 16.30 h v zápase play-off o osemfinále rovesníkov zo slávnej Borussie Dortmund. O vstupenky na stretnutie bol veľký záujem a už s predstihom je vypredané.

Žilinčania sa ako slovenský mládežnícky majster dostali do play-off o osemfinále opäť po dvoch rokoch, keď vtedy doma zdolali Inter Miláno a v osemfinále nestačili na Red Bull Salzburg až v penaltovom rozstrele.

Kouč mladých “Šošonov” Ivan Belák vyhlásil: „Čaká nás kvalitný súper. Hrať budeme s rešpektom, no s veľkou vierou vo svoje schopnosti. Ideme sa pobiť o postup. Stojíme proti favoritovi, no chceme hrať aktívny futbal. Minulý rok sme vyradili Inter Miláno, prečo by sme teraz nemohli Dortmund.”

Viac k téme

Vyšetrovaný Horner

Po správe o prestupe Lewisa Hamiltona do Ferrari rezonuje svetom motošportu ďalšia nečakaná téma. Tentokrát z kuchyne Red Bullu.

Iba 22 dní pred štartom novej sezóny formuly 1 spustil rakúsky tím interné vyšetrovanie proti mužovi, ktorý stojí za úspechmi tohto tímu.

Christian Horner čelí obvineniam z nevhodného správania, pričom detaily nie sú oficiálne prezentované. Podľa viacerých zahraničných webov sa šéf Red Bullu mal nevhodne správať k nemenovanému členovi tímu.

Nemecký denník Bild tvrdí, že vyšetrovanie spustili preto, že 50-ročný Horner posielal nevhodné fotky svojej kolegyni. Samotný Horner sa pre De Telegraaf vyjadril jasne a obvinenia popiera. Podľa neho sa v zákulisí F1 šepká o tom, že Horner dostal priateľské odporúčanie, aby sám odstúpil z funkcie šéfa tímu a uvoľnil svoj post.

Pokiaľ by Horner odstúpil z funkcie, mohlo by to predznamenať koniec dominancie Red Bullu. Nemusel by byť totiž jediný, kto by z tímu odišiel.

Ako napísal reportér Joe Saward: “Už dlho sa hovorí, že Christian Horner a Adrian Newey (technický riaditeľ, pozn.) majú kontrakty, ktoré ich navzájom chránia. Ak odíde jeden, to isté môže spraviť aj druhý. Nikdy to nebolo potvrdené, ale je to zaujímavé v súvislosti s tým, ak by Horner odstúpil.”

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Žilina pred rokom vyradila Inter, prečo by teraz nemohla aj Dortmund? (Sportnet podcast)