Kto vyzve Slovákov na budúcoročnom svetovom šampionáte? (Sportnet podcast)

Slovenskí hokejisti.
Slovenskí hokejisti. (Autor: TASR)
Sportnet|31. máj 2024 o 07:20

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 31. máj, a v tento deň oslavuje svoje 35. narodeniny futbalista Borussie Dortmund a lúčiaca sa legenda s klubom Marco Reus.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Slováci budú hrať vo Švédsku

Slovenskí hokejisti spoznali súperov na MS v hokeji 2025. Skupinu budú hrať v Štokholme spolu s Rakúskom, Kanadou, Fínskom, Francúzskom, Lotyšskom, Slovinskom a domácim Švédskom.

V Štokholme sa odohrajú zápasy A- skupiny, dve štvrťfinále, semifinále, ako aj duely o bronz a o zlaté medaily. V dánskom Herningu sa odohrá B-skupina a dve štvrťfinále.

Viac k téme:

Slovan spoznal možných súperov

Aj napriek tomu, že má slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava za sebou v ére samostatnosti v pohárovej Európe dve najúspešnejšie sezóny, či už z pohľadu celkového umiestnenia alebo získaných bodov do klubového i národného koeficientu UEFA, jeho pozícia sa nezmenila.

Slovenského majstra čaká opäť dlhá cesta do hlavnej časti jednej zo súťaží. Začiatkom týždňa spoznal Slovan možných súperov v prvom kvalifikačnom kole Ligy majstrov.

Bude v pozícii nasadeného tímu a zrejme aj papierového favorita. V majstrovskej vetve figurujú medzi nenasadenými mužstvami šampióni San Marína, Andorry, Luxemburska, Malty, Litvy, ale aj mužstvá zvučnejšieho mena. 

Prvé predkolo Ligy majstrov je mimoriadne dôležité. Jeho víťaz má totiž prinajhoršom garantovanú účasť v play-off Konferenčnej ligy.

Jednoducho povedané, v prípade neúspechov v ďalších predkolách má postupne kam padať a stále bude v hre o skupinovú časť európskej súťaže.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Kto vyzve Slovákov na budúcoročnom svetovom šampionáte? (Sportnet podcast)