Slovan pred novou sezónou zbrojí. Ohlásil posilu z MS v Česku (Sportnet podcast)

Erik Karlsson a Haralds Egle počas zápasu Lotyšsko - Švédsko na MS v hokeji 2024.
Erik Karlsson a Haralds Egle počas zápasu Lotyšsko - Švédsko na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. jún 2024 o 07:42

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 3. jún, a v tento deň oslavuje svoje 38. narodeniny španielsky tenista a víťaz 22 grandslamov Rafael Nadal.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Real vylepšil vlastný rekord

Futbalisti Realu Madrid vylepšili vlastný rekord, keď už 15. raz vyhrali Ligu majstrov. V sobotnom finále na londýnskom štadióne Wembley zdolali Borussiu Dortmund 2:0.

Nemecký tím bol väčšinu zápasu lepším tímom, ale doplatil na zahodené šance. O góly Realu sa postarali v druhom polčase Dani Carvajal a Vinícius Júnior.

Po záverečnom hvizde mali viacerí hráči Dortmundu slzy v očiach, Marcel Sabitzer označil prehru ako najtrpkejšiu vo svojej kariére. Jeho spoluhráči na tom neboli inak. "Je to brutálne," povedal Emre Can. Füllkrug ho doplnil: "Veľmi to bolí."

Obranca Nico Schlotterbeck pre agentúru DPA uviedol, že prežíva úplnú prázdnotu v duši a dodal: "Dúfam, že sa pozviecham. Štve ma, že sme na nich mali. Bolí to ešte viac, keď takto prehráte, keď ste boli tak blízko. Preto sa ťažko hľadajú slová."

Kouč španielskeho majstra Carlo Ancelotti sa ako prvý tréner v histórii predstavil v šiestom finále Ligy majstrov a s piatimi titulmi je na čele tabuľky koučov s najviac prvenstvami v Lige majstrov/Európskom pohári majstrov.

"Biely balet" uspel vo všetkých svojich deviatich uplynulých finále Ligy majstrov. Najlepším strelcom súťaže v tejto sezóne sa stali s ôsmimi gólmi Kylian Mbappe z Paríža Saint-Germain a Harry Kane z Bayernu Mníchov.

Viac k téme:

Slovan ohlásil zahraničnú posilu

Novou posilou hokejistov HC Slovan Bratislava sa stal lotyšský reprezentant Haralds Egle.

Dvadsaťosemročný útočník, ktorý sa v národnom drese predstavil aj na uplynulých MS v hokeji 2024 v Česku, prichádza do hlavného mesta po pôsobení v Liptovskom Mikuláši.

Egle je po Liamovi Pecararovi a Senovi Acolatsem zatiaľ tretí legionár, s ktorým vedenie bratislavského klubu počíta pre najbližšiu extraligovú sezónu.

V minulom ročníku odohral za Liptákov v základnej časti 49 zápasov so ziskom 39 bodov (11+28), v piatich dueloch v predkole play-off pridal gól a tri asistencie.

S celkovo 43 bodmi bol najproduktívnejší hráč Mikuláša. Na nedávno skončených MS nastúpil v šiestich zápasoch a strelil jeden gól, keď skóroval do siete Kazachstanu.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovan pred novou sezónou zbrojí. Ohlásil posilu z MS v Česku (Sportnet podcast)