Nečas: Rozmýšľali sme, že rozbijeme okno. Oslavy v Čechách nemajú konca (Sportnet podcast)

Českí hokejisti oslavujú zlato na námestí v Prahe
Českí hokejisti oslavujú zlato na námestí v Prahe (Autor: reprofoto)
Sportnet|28. máj 2024 o 08:35

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 28. máj a dnes svoje 27. narodeniny oslavuje slovenský hokejový obranca Erik Černák, ktorý momentálne pôsobí v klube Tampa Bay. V roku 2021 získal ocenenie Hokejista roka. 

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Zlatý úspech oslavujú naplno

Zaplnené Staroměstské náměstí po štrnástich rokoch a troch dňoch opäť privítalo českých hokejových majstrov sveta. Mužstvo Radima Rulíka vo finále v Prahe zdolalo Švajčiarsko 2:0 a je len deviate v histórii, ktoré získalo zlato na domácom šampionáte.

Oslavy začali hneď po úspešnom finále na ľade O2 Arény a v pondelok od 17.00 h pokračovali na námestí.

Fanúšikovia privítali český tím viacerými pokrikmi: "Češi, Češi, Češi", "Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop", či "Mistři, mistři, mistři."

Hráči s trofejou vyšli na strechu autobusu a užívali si atmosféru. "Rozmýšľali sme, že rozbijeme okno, ale potom sme si povedali, že to nie je dobrý nápad. Nakoniec sme našli iný východ," povedal útočník Martin Nečas podľa českých médií.

Slovenskí hokejoví reprezentanti by sa na MS 2025 (9.-25. mája) mali v základnej skupine stretnúť s tímami Kanady i Švajčiarska. Predbežne aj s USA, ak nebudú hrať v Štokholme, v takom prípade by to namiesto Američanov boli Švédi.

Rozhodlo o tom konečné poradie tímov na MS 2024 v Česku a ich postavenie v rankingu Medzinárodnej hokejovej federácie

Viac k téme:

Calzona prvýkrát nominoval na EURO

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona nominoval na hlavnú fázu prípravy na tohtoročné ME 32 hráčov.

Figurujú medzi nimi aj obrancovia Milan Škriniar, Dávid Hancko či stredopoliar Stanislav Lobotka a v zozname je aj Juraj Kucka, ktorý mal zdravotné problémy.

Konečnú nomináciu na európsky šampionát zverejnia 7. júna. V kádri na kemp v Rakúsku sú aj debutanti Dominik Hollý, Matúš Kmeť a Tomáš Rigo.

Slovenskí futbalisti nepostúpili do štvrťfinále ME hráčov do 17 rokov. V pondelkovom zápase C-skupiny v cyperskom Achnase prehrali s Poľskom 0:4 a v tabuľke skončili na poslednom štvrtom mieste.

Mužstvo Branislava Fodreka predtým remizovalo so Švédskom (0:0) a podľahlo Taliansku (0:2).

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Nečas: Rozmýšľali sme, že rozbijeme okno. Oslavy v Čechách nemajú konca (Sportnet podcast)