Lobotkov šéf sa nechce trmácať do Rijádu a Rusi si koledujú o trest (Sportnet podcast)

Ruskí hokejisti počas MS.
Ruskí hokejisti počas MS. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. dec 2023 o 07:10

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 20. december a 25. narodeniny oslavuje francúzsky futbalista Kylian Mbappé.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Ste hlúpi, hnevá sa majiteľ SSC Neapol

Majiteľ a prezident talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Aurelio De Laurentiis, pohrozil neúčasťou tímu, ktorého súčasťou je aj slovenský futbalista Stanislav Lobotka, na januárovom finálovom turnaj o taliansky Superpohár v saudskoarabskom Rijáde.

Majiteľovi sa totiž nepozdáva pripravenosť infraštruktúry dejiska podujatia.

O trofej by mali od 18. do 22. januára 2024 bojovať okrem Neapolčanov aj vicemajster Lazio Rím a finalisti ostatnej sezóny domáceho pohára Inter Miláno a AC Fiorentina.

„Považujem za hlúpe prevážať 120 hráčov v lietadle ponad Izrael. Odohrajme to radšej na Olympijskom štadióne v Ríme. Ste hlúpi a je jasné, že vám ide hlavne o milióny," poznamenal ešte v októbri De Laurentiis.

Viac k téme:

Tardif hrozí Rusom vylúčením

Disciplinárna komisia Medzinárodnej hokejovej federácie zamietla odvolanie ruskej strany potvrdila trest v prípade brankára Ivana Fedotova. Ten sa chystal v kariére pokračovať v NHL, kde mal podpísanú zmluvu s Philadelphiou.

Krátko pred odletom do Ameriky ho však zadržali a odviedli do armády. Údajne sa totiž vyhýbal povinnej vojenskej službe.

Po zadržaní mu podľa právnika pichli injekciu a skončil v nemocnici, kde k nemu nechceli pustiť ani rodinu. Tá sa následne dozvedela, že Fedotov už nastúpil na vojenskú službu v Severodvinsku. Proti vlastnej vôli.

Po skončení vojenskej služby Fedotov podpísal kontrakt s CSKA, hoci mal platnú zmluvu s Philadelphiou. Keďže sa Ruský hokejový zväz dohodol s NHL na vzájomnom uznávaní kontraktov, ide o porušenie pravidiel.

Prezident IIHF Luk Tardif naznačil, že nerešpektovanie medzinárodných dohôd môže viesť až k úplnému vylúčeniu Ruska z medzinárodnej federácie. 

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Lobotkov šéf sa nechce trmácať do Rijádu a Rusi si koledujú o trest (Sportnet podcast)