Kmotrík: Rokujeme s hráčom, ktorý nahradí Čavriča. Sme pripravení (Sportnet podcast)

Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml.
Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. (Autor: TASR)
Sportnet|18. jan 2024 o 08:00

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 18. január, a v tento deň oslavuje 53. narodeniny Pep Guardiola, súčasný tréner Manchestru City, ktorý v predošlej sezóne doviedol anglický klub k treble.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Kmotrík rokuje s náhradou

Slovan včera odohral prípravný zápas proti vedúcemu tímu českej druhej ligy, a to MFK Vyškov. Zápas skončil 2:2. Podstatnejším však bolo vyjadrenie riaditeľa Slovana Ivana Kmotríka mladšieho počas polčasovej pauzy.

Novoročné prestupové obdobie je v plnom prúde a preto boli logicky témou rozhovoru práve prestupy. Slovan opustil brazílsky krajný obranca Lucas Lovat.

Naopak situácia ešte nie je uzavretá ohľadom Aleksandra Čavriča.

Ak Slovan Čavriča nepredá, tak mu ešte vzrastú náklady. Je veľmi reálne, že sa v prípade podpísania nového kontraktu stane najlepšie plateným hráčom Slovana.

Mohlo by ísť o mzdu na úrovni 70-tisíc eur mesačne, prípadne ešte viac.

Ak však rýchly útočník odíde (spomína sa hlavne Čína a Japonsko), nahradiť ho bude extrémne ťažké. Kmotrík ale verejnosť uisťuje, že klub je na odchod pripravený.

Generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. v letnom rozhovore pre Sportnet priznal, že si dnes nemôžu dovoliť kúpiť hráča za dva milióny eur. Ak však niekoho dobre predá, dá sa predpokladať, že opäť spraví väčší nákup.

Viac k téme

Zvolen našiel nového trénera

Novým trénerom hokejistov HKM Zvolen sa stal Kanaďan Jamie Russell. Po zhruba štyroch rokoch tak bude pod Pustým hradom opäť pôsobiť zahraničný kouč.

Kariéra 57-ročného Russella sa začala v juniorskej lige NCAA, kde trénoval štyri rozdielne tímy. Od sezóny 2014/15 zbieral skúsenosti v ECHL, kde počas ôsmich sezón pôsobil v tímoch Elmira Jackals a Worcester Railers.

V tomto období nepôsobil len ako hlavný tréner, ale v niektorých sezónach zastával aj pozície riaditeľa hokejových operácií a generálneho manažéra.

Vo Worchesteri dokonca dohliadal na kompletné fungovanie tímu a bol v úzkom kontakte s tímami Bridgeport Sound Tigers (AHL) a New York Islanders, s ktorými riešil nábor nových hráčov a rokovanie o zmluvách.

Zvolen si od Russella sľubuje správny impulz a pomoc v ich aktuálnej situácii. Zvolen figuruje v tabuľke Tipos extraligy na 7. mieste.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Kmotrík: Rokujeme s hráčom, ktorý nahradí Čavriča. Sme pripravení (Sportnet podcast)