Nemec položil Marchanda ako semafor. Vlhová získala ocenenie od prezidentky (Sportnet podcast)

Slovenský obranca Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Slovenský obranca Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. jan 2024 o 08:00

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 16. január, a v tento deň oslavuje svoje 48. narodeniny bývalá slovenská plavkyňa Martina Moravcová.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Vlhovú čaká obľúbená trať

Petra Vlhová sa dnes postaví na trať nočného slalomu v rakúskom stredisku Flachau s číslom 6. Prestížny slalom odštartuje Nemka Lena Dürrová, za ktorou nasledujú dve Američanky - Paula Moltzanová a Mikaela Shiffrinová.

Vlhová je vo Flachau tradične v pozícii jednej z najväčších favoritiek.

Do tejto pozície ju posúva aj skutočnosť, že v rakúskom stredisku už trikrát triumfovala, naposledy takto pred rokom, takže sa zdá, že jej Flachau vyhovuje. Jej slová pred pretekmi nájdete v podcaste.

Posledné nočné slalomové preteky v Courcheveli vyhrala a v prebiehajúcej sezóne má na svojom konte tri výhry. Všetky prvenstvá zaznamenala v slalome.

Vlhová bola počas nedele ocenená Radom Ľudovíta Štúra I. triedy.

Získala ho za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti športu, ako aj za mimoriadne šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí. Ocenenie si prevzala z rúk prezidentky Zuzany Čaputovej. 

Na našom youtube kanáli Sportnet.sk či podcastovom profile si môžete vypočuť zaujímavý rozhovor s trénerom Petry Vlhovej Maurom Pinim.

Viac k téme:

Nemec skolil Marchanda

Šimon Nemec má síce len 19 rokov a v NHL je nováčikom.

Keď ho však včera večer na mantinel narazil 35-ročný kapitán Bostonu Bruins, ktorým je dokonca neslávne známy Brad Marchand, nebral na to ohľad.

Nemec sa v druhej tretine zápasu medzi Devils a Bruins stal obeťou bodyčeku po rozohrávke. Uštedril mu ho práve Marchand. Nepáčilo sa mu to, a tak ho chytil za hlavu, zhodil na ľad a dohovoril mu.

V skratke, nabral ho ako taký semafor. Nemcova reakcia zaujala najmä preto, lebo Marchand je vo všeobecnosti v očiach fanúšikov neobľúbený, pre prehrešky z minulosti si vyslúžil prezývku "potkan". Nemec si tak vyslúžil veľkú pochvalu.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Nemec položil Marchanda ako semafor. Vlhová získala ocenenie od prezidentky (Sportnet podcast)