Trnava sa do Poľska neprišla brániť. Ružomberok bojuje o historický úspech a zárobok (Sportnet podcast)

tréner Trnavy Michal Gašparík
tréner Trnavy Michal Gašparík (Autor: TASR)
Sportnet|15. aug 2024 o 07:25

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 12. august, a v tento deň pred šestnástimi rokmi získal Michal Martikán zlatú medailu vo vodnom slalome na OH v Pekingu.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Ružomberok bojuje o historický postup

Dnes o 20. hodine a 30. minúte zabojuje Spartak Trnava s poľskou Wislou Krakov o postup do play-off Konferenčnej ligy.

V prvom zápase triumfoval slovenský celok na domácej pôde 3:1. Tréner Michal Gašparík však vraví, že do Poľska sa brániť neprišli: “Neprišli sme sem brániť výsledok. Chceme byť aktívni vpredu, byť nebezpeční a pokúsiť sa streliť gól ako prví.” 

O 21. hodine sa zasa začne zápas na chorvátskej pôde medzi Hajdukom Split a Ružomberok. Pod Čebraťom sa prvý duel skončil bezgólovou remízou.

Klub z Liptova sa po tretíkrát v tomto storočí prebojoval do tretieho predkola bojov o pohárovú Európu, no ani raz sa nedostal do play-off. Ako vníma možný úspech stredopoliar Ružomberka Samuel Lavrinčík? Reakciu nájdete v podcaste

Viac k téme:

Do Los Angeles s minimálne 50 športovcami

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) spolu s Ministerstvom športu a cestovného ruchu SR v stredu bilancoval účinkovanie slovenských športovcov na OH v Paríži.

Prezident Anton Siekel spolu so štátnym tajomníkom Jánom Krišandom informovali aj o cieľoch prehodnotiť systematizáciu financovania jednotlivých športov či dosiahnuť už na nasledujúcich OH v Los Angeles minimálnu výpravu 50 športovcov.

Historicky najmenej početná slovenská výprava s 28 olympionikmi sa podpísala aj na medailovej bilancii. Jediný cenný kov získal vo Francúzsku bronzový kanoista Matej Beňuš v C1.

Napriek chudobnému medailovému ťaženiu zaujali svojimi výkonmi viacerí Slováci. V čom vidí problém prezident olympijského a športového výboru Anton Siekel, no čo ho zároveň teší? Dozviete sa v podcaste.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Trnava sa do Poľska neprišla brániť. Ružomberok bojuje o historický úspech a zárobok (Sportnet podcast)