Slováci nemali súcit, Dúbravka prehráva a Číňania predávajú český veľkoklub (Sportnet podcast)

Slovenský brankár v drese Newcastle United Martin Dúbravka (vľavo) a futbalisti AC Miláno Fikayo Tomor (druhý sprava) a Christian Pulišič (uprostred).
Slovenský brankár v drese Newcastle United Martin Dúbravka (vľavo) a futbalisti AC Miláno Fikayo Tomor (druhý sprava) a Christian Pulišič (uprostred). (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Sportnet|14. dec 2023 o 07:15

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok 14. december a pohľad do kalendára vraví, že 44. narodeniny oslavuje bývalý anglický futbalista Michael Owen, ktorý nechýbal napríklad ani pri víťazstve Angličanov 2:1 nad Slovenskom v roku 2002 na Tehelnom poli.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Žiadny súcit. Nóri boli zrelí na desať

Vianoce, Vianoce ako vlani tak
aj dnes aj nabudúce
Teba dneska a mňa možno zajtra chytí infarkt,
Šťastné a veselé!

Skladba Vianoce od Iné kafe znela na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu dovedna deväťkrát, po každom góle slovenského tímu v zápase proti Nórsku na turnaji Kaufland Cup.

O deväť gólov vyhrali slovenskí hokejisti naposledy v roku 2006. Zaujímavé je, že aj vtedy to bolo proti Nórsku a aj vtedy korčuľoval na ľade Viliam Čacho - podobne ako v stredu. Lenže bol to Viliam Čacho starší, otec súčasného reprezentanta a autora jedného z gólov. 

Tréner Slovákov Craig Ramsay tentoraz nepotreboval na striedačke žiadne tabletky na tlak, bol spokojný s výkonom tímu a užíval si odozvu z celkom pekne zaplnených tribún.

Útočník Oliver Okuliar dostal po zápase otázku, či vysoké skóre nevzbudzovalo v hráčoch súcit voči súperovi. "Určite nie. Je tu dvadsať hráčov, ktorí bojujú o miestenky na majstrovstvách sveta," odvetil.

Razantný nástup Slovákov do zápasu (po prvej tretine bolo 4:0, po dvoch 8:0), zaskočil aj trénera Severanov Tobiasa Johanssona.

"Na šampionáte v Rige sme hrali solídne proti všetkým a boli sme spokojní. Myslel som si, že to bude tesnejšie, ale žiaľ, vôbec sme nestíhali. Slováci boli rýchlejší, silnejší, rozdiel bol príliš veľký," hodnotil tréner Nórov

Viac k téme:

Dúbravka musel stráviť ďalšiu prehru

K Stanislavovi Lobotkovi a Denisovi Vavrovi sa pridal aj Milan Škriniar. Všetci traja slovenskí futbalisti si v drese svojich tímov zahrajú osemfinále Ligy majstrov. Rozhodli o tom posledné zápasy skupinovej fázy v stredu večer.

Dúbravkov Newcastle United a Škriniarov Paríž súperili na diaľku o postup zo skupiny F. Parížania remizovali v Dortmunde 1:1 a obsadili za nemeckým klubom druhé miesto, Newcastle prehral doma s AC Miláno 1:2 a nezahrá si na jar ani v Európskej lige.

Martin Dúbravka odchytal celý zápas, za góly nemohol, ale od návratu medzi žrde nemá šťastie a zatiaľ musel s tímom stráviť tri prehry. 

Viac k téme:

Číňania sa chcú zbaviť Slavie Praha

Zaujímavá správa prišla od susedov z Česka. Futbalový klub Slavia Praha už zrejme čoskoro nebudú vlastniť čínski majitelia. Štátna investičná spoločnosť Čínskej ľudovej republiky, CITIC Europe Holdings a. s., ktorá vlastní takmer sto percent akcií klubu, by mala väčšinu z nich predať za približne dve miliardy českých korún (čo je asi 82 miliónov eur) novému majiteľovi Pavlovi Tykačovi.

Ani jedna strana tieto informácie nekomentovala. Podľa českých médií však biznis doťahuje súčasný predseda predstavenstva klubu Jaroslav Tvrdík, ktorý by mal zotrvať vo funkcii aj pod novým majiteľom.

Tykač je podľa magazínu Forbes štvrtý najbohatší Čech s majetkom 183 miliárd českých korún (7,5 mld. eur) a rovnako ako majiteľ Sparty Daniel Křetinský podniká v energetike.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slováci nemali súcit, Dúbravka prehráva a Číňania predávajú český veľkoklub (Sportnet podcast)