Vavro živí sen Kodane, s Lobotkom pokračujú v Lige majstrov. Tatar ukončil suchoty (Sportnet podcast)

Stanislav Lobotka.
Stanislav Lobotka. (Autor: Instagram/officialsscnapoli)
Sportnet|13. dec 2023 o 07:35

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 13. december, a v tento deň pred ôsmimi rokmi vyhral bojovník MMA Conor McGregor svoj prvý titul v pérovej váhe v UFC, keď knockoutoval Brazílčana Joseho Alda už po trinástich sekundách.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Lobotka a Vavro pokračujú v Lige majstrov

Kodaň s Denisom Vavrom v základnej zostave zdolala Galatasaray 1:0, čím si zaistila postup medzi najlepšiu 16-tku v Lige majstrov. Do osemfinále postúpil aj Neapol so Stanislavom Lobotkom, ten zdolal Bragu 2:0. Aj Kodaň, aj Neapol idú ďalej z druhého miesta v tabuľke, to znamená, že sa medzi sebou nestretnú a oboch čaká ťažší súper.

Koniec v Lige majstrov spečatil Manchester United, ktorý doma na Old Trafford podľahol Bayernu Mníchov 0:1. Nepôjde tak ani len do Európskej ligy, keďže v skupine obsadil až štvrté miesto. V šiestich zápasoch nazbierali “Ten Hagovci” len štyri body.

Do Európskej ligy sa prekvapivo nepozrie kráľ tejto súťaže, španielska Sevilla. Tá v oklieštenej zostave prehrala s francúzskym Lens 0:1. Z tejto skupiny postúpili ďalej v Lige majstrov prvý Arsenal a druhé PSV. V skupine už mali jasný postup Real Sociedad a Inter Miláno, vo vzájomno dueli remizovali 0:0.

Viac k téme:

Tatarove suchoty sa skončili

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar strelil svoj prvý gól v drese Colorada Avalanche. Čakal naň do 26. duelu. Naposledy v NHL skóroval ešte 2. mája v play-off za New Jersey Devils.

Odvtedy ťahal dlhé suchoty a do bodovania sa zapisoval len asistenciami. Sám povedal, že sa cíti byť ľahší, takto dlho hádam na gól nečakal. V zápase proti Calgary strelil prvý gól Colorada.

Podarilo sa mu to v 19. minúte. Pri výhre 6:5 odohral 9 minút a 58 sekúnd, strelil gól z dvoch striel, pridal bodyček a blok. Proti nemu nastúpili Martin Pospíšil i Adam Ružička.

Tým sa ale bodovať nepodarilo. Tatar sa tak ale vrátil do čela slovenského bodovania v prebiehajúcej sezóne. Išlo o jeho deviaty bod, predtým nazbieral osem asistencií.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Vavro živí sen Kodane, s Lobotkom pokračujú v Lige majstrov. Tatar ukončil suchoty (Sportnet podcast)