Vémola ovládol odvetu storočia. Végh: Karlito bol asi lepšie pripravený. Priorita je rodina (Sportnet podcast)

(Autor: Instagram/veghatilla)
Sportnet|10. jún 2024 o 07:15

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 10. jún, a v tento deň pred ôsmimi rokmi zdolalo vo finále Majstrovstiev Európy vo futbale na štadióne v Paríži Portugalsko domáce Francúzsko 1:0.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Vémola ovládol odvetu

Víťazné C'est la vie pre Karlosa Vémolu, ktorý zdolal slovenského bojovníka Attilu Végha v 2. kole, keď ho uškrtil a následne prišla submissia v hlavnom zápase turnaja Oktagon 58 na futbalovom štadióne v pražskom Edene.

Vrátil mu tým prehru z novembra 2019 a zároveň druhýkrát obhájil titulový opasok v poloťažkej hmotnostnej kategórii (do 93 kg).

Turnaj Oktagon 58 naživo sledovalo 28-tisíc divákov, čím vytvoril rekord v bojových športoch na československej scéne. 

Pre slovenského bojovníka Végha to bola deviata prehra v kariére, okrem nej má 33 víťazstiev. Vémola má po "odvete storočia" bilanciu 36:8.

Viac k téme:

Nitru povedie Kmeč

Novým trénerom HK Nitra sa stal Andrej Kmeč. Na striedačke majstra uplynulého ročníka Tipos extraligy nahradí Antonína Stavjaňu.

Kmeč v uplynulej sezóne pôsobil ako asistent trénera Petra Oremusa vo Zvolene a potom aj v Slovane Bratislava.

Zmluvu so Slovanom mal aj na nasledujúci ročník, ale s klubom sa dohodol na ukončení zmluvy. V Nitre strávil bývalý hokejista prevažnú časť profesionálnej kariéry, ukončil ju v roku 2014.

V štruktúrach „corgoňov“ odštartoval aj svoju trénerskú púť. Po dvoch rokoch v pozícii asistenta prevzal kormidlo ako hlavný kouč v sezóne 2016/17 a Nitru doviedol až k zisku strieborných medailí.

Tandem na lavičke tvoril tiež so Stavjaňom, pričom táto spolupráca pramenila v bronz a následne ďalšie striebro.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Vémola ovládol odvetu storočia. Végh: Karlito bol asi lepšie pripravený. Priorita je rodina (Sportnet podcast)