Výber šéfredaktora: Plzeň si nezaslúži umrieť a prečo Škrtel vydrží maximálne rok

Pavel Bucha v drese Viktorie Plzeň.
Pavel Bucha v drese Viktorie Plzeň. (Autor: TASR/AP)
Boris Vanya|26. aug 2022 o 20:20

Pozrite si zaujímavé články za posledné obdobie na Sportnet.sk vo výbere šéfredaktora.

Športu zdar

a čitateľom Sportnetu zvlášť!

Plzeň sníva futbalový sen

Tentoraz ponúkame štyri príbehy z futbalových trávnikov. Futbalisti Viktorie Plzeň vybojovali pre svoj klub (a áno, ani hráči neobídu na sucho) vďaka postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov milióny eur a pre svojich fanúšikov vybavili tri nezabudnuteľné večery, alebo vlastne až šesť.

Ich súperom v najprestížnejšej klubovej súťaži budú FC Barcelona, Bayern Mníchov a Inter Miláno. Vyzerá to dramatický príbeh so šťastným koncom.

Prečo si fanúšikovia Plzne spievali tento týždeň kultovú pieseň z filmu Vrchní, prchni! Severní vítr je krutý, prečo klubu hrozil krach a ako je na tom český majster v porovnaní so slovenským, si prečítajte v texte reportéra Sportnetu Pavla Spála.

Kto je Eric Kleybel Ramírez Matheus?

Aj Bratislava sa môže tešiť na jeseň tešiť na európsky klubový futbal, hoci to nebude taká paráda ako v Plzni.

Slovan sa aj tento rok dostal do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy a veľkú zásluhu má na tom venezuelský útočník Eric Ramírez, ktorý strelil v zápase proti Zrinski Mostar dva góly (hm, a na ten druhý sa dá pozerať stále a stále) a nemýlil sa ani v penaltovom rozstrele. Jeho profil si môžete pozrieť tu:

Čítajte: Hrdina Slovana? Keď mu cinkla prvá výplata, kúpil si dvadsať párov topánok

Bez nohy, no s futbalovým srdcom

Zaujímavé futbalové príbehy sa nepíšu len v Lige majstrov či Konferenčnej lige, ale aj v každom slovenskom meste, či dedine, kde sa každý víkend hrajú stovky majstrovských zápasov.

Milan Prokop pochádza z obce Ostrov na krajnom východe Slovenska, neďaleko hraníc s Ukrajinou. V drese Sobraniec čelil v bránke aj takým strelecom ako Juraj Szikora alebo Dušan Galis. Futbal mu veľa dal, ale aj veľa vzal. 

Jeho netuctový príbeh spracoval reportér Sportnetu Daniel Dedina.

Čítajte: Prišiel o nohu a vraveli, že zomrel. Na futbal zanevrel, ale opäť ho dostal

Aj Šesták sa teší na pivo po zápase

"Ľudia sú rôzni. Myslím si, že na Slovensku panuje pomerne veľká škodoradosť a niektorí sa tešia zo svojho ega, keď si na niekoho zakričia," opisuje Stanislav Šesták svoje skúsenosti s pôsobenia v V. lige, kde hráva za rodnú Demjatu.

Bývalý futbalový reprezentant sa rozhovoril aj o kamarátovi a niekdajšom spoluhráčovi z reprezentácie Martinovi Škrtelovi, ktorý momentálne púta pozornosť v VIII. lige, kde nastupuje za Ráztočno. Prečo si myslí, Škrtel vydrží v amatérskej súťaži maximálne rok?

Čítajte: Útočník Škrtel a zápas Demjata – Ráztočno? Šesták: Nešetril by som ho

Boris Vanya, šéfredaktor Sportnet.sk

Nechajte si posielať Výber šéfredaktora na e-mail. Aktivujte si odber jedným klikom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Výber šéfredaktora: Plzeň si nezaslúži umrieť a prečo Škrtel vydrží maximálne rok