Útočník Škrtel a zápas Demjata – Ráztočno? Šesták: Nešetril by som ho

Stanislav Šesták a Martin Škrtel boli dlhodobo piliermi slovenskej reprezentácie.
Stanislav Šesták a Martin Škrtel boli dlhodobo piliermi slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|26. aug 2022 o 16:15

Dá to asi maximálne rok, prognózuje bývalému spoluhráčovi.

Futbal v rodnej obci si po skončení profesionálnej kariéry užíva. S Martinom Škrtelom ho spája nielen silné reprezentačné puto, ale veľmi dobrí kamaráti sú aj v súkromí.

Kým Škrtel nedávno debutoval za Ráztočno, on už v Demjate hráva od leta 2019. Tá je na východe Slovenska aktuálne účastníkom V. ligy Sever.

„Aj ja som ten, ktorý sa teší na pivo či pohostenie po zápase. Rovnako je na tom ´Škrťo´,“ hovorí niekdajší 66-násobný slovenský reprezentant STANISLAV ŠESTÁK, ktorý v závere roka oslávi okrúhlu štyridsiatku.

Čo hovoríte na to, že Martin Škrtel nastupuje za Ráztočno?

´Škrťo´ bol stále lokálpatriot. To, čo vravel - že ak sa vráti na Slovensko, tak jedine do Trnavy a potom naspäť do Ráztočna, ku chlapcom s ktorými začínal - aj splnil. Dodržal svoj sľub i sen zároveň. Akurát som prekvapený ako rýchlo to išlo, pretože viem, aké mal zdravotné problémy a ako sa s tým trápil.

Je super, že na jeho návrat domov sa prišlo pozrieť takmer dvetisíc ľudí. Prilákal divákov a postaral sa o pekný zážitok pre všetkých.

V dvoch doterajších zápasoch za rodnú obec strelil tri góly. Takú bilanciu mu môžete závidieť aj vy ako ofenzívny hráč...

Jasné (úsmev). Je to síce až ôsma liga, ale aj v nej musí behať a snažiť sa. On bol niekedy útočník, až postupne ho stiahli do defenzívy a stal sa stopérskou legendou. Góly určite strieľať vie, videl som ten hlavou v prvom zápase po centri. Onedlho budeme spolu, tak to všetko spolu preberieme.

Už ste sa na túto tému bavili?

Ešte pred jeho prvým zápasom, lebo potom sme boli na dovolenke. V septembri sa máme stretnúť na oslave, tam bude priestor prebrať všetko do detailov.

Máte v pláne si pozrieť niektorý z jeho zápasov aj naživo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Útočník Škrtel a zápas Demjata – Ráztočno? Šesták: Nešetril by som ho