Zdochneš, vypočul si slovenský komentátor. Je to choré, reagujú kolegovia

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR - Edmund Örzsik)
Michal Šášky|9. mar 2023 o 06:00

Často sa zapájajú aj rodičia športovcov.

BRATISLAVA. „Keď prídem do Bratislavy, ucítiš vôňu železa. Zdochneš.“ Aj takúto spätnú väzbu dostal po zápase Liverpool - Manchester United (7:0) slovenský komentátor Matúš Lukáč.

Hlas súkromnej televízie CANAL+ Sport sprevádza športových fanúšikov anglickou futbalovou Premier League a tiež vybranými zápasmi slovenskej reprezentácie.

Hrubý útok na sociálnej sieti plný vulgarizmov a obscénnych pomenovaní komentátor zverejnil. A otvoril tým trinástu komnatu.

Útoky na novinárov, aj na tých športových, nie sú dnes nič výnimočné.

Čo sa v texte dozviete:

  • Aké majú skúsenosti s útokmi ďalší moderátori a komentátori?
  • V čom sú iní fanúšikovia futbalu, hokeja či Petry Vlhovej?
  • Prečo sa agresívne odkazy šíria viac ako v minulosti?
  • Nakoľko téma súvisí s prípadom politickej moderátorky Marty Jančkárovej?

„Zo života komentátora. Pozdravujem a prajem všetko dobré! Smutné zrkadlo dnešnej doby,” reagoval na správy, ktoré dostal, Matúš Lukáč na Twitteri.

Najhoršia skúsenosť v živote

Skúsenosť s nahnevanými priaznivcami má každý športový novinár, vyhrážky fyzickou likvidáciou sú však ďaleko za hranicou.

Ani Lukáč nič podobné doteraz nezažil. „V takejto miere nie,“ povedal v rozhovore pre Sportnet v deň zverejnenia odkazu od fanúšika.

„Je smutné, že toto musíme riešiť v 21. storočí, obzvlášť po tragickej smrti Jána Kuciaka a jeho partnerky,“ dodal pár dní po piatom výročí smutnej udalosti.

Plnú podporu mu vyjadrilo vedenie televízie, ale aj mnohí kolegovia z konkurenčných médií. Sami majú počas svojej kariéry skúsenosti s podobnými prípadmi.

Pre Sportnet sa vyjadrili moderátorka RTVS Oľga Konečná Hamadejová a komentátori súkromných televízií Andrej Zvolenský a Pavol Pindjak.

Bál sa, že nedokomentuje

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zdochneš, vypočul si slovenský komentátor. Je to choré, reagujú kolegovia