Sparta a Slavia sa dohodli na prestupe Kozáčika

SITA|29. júl 2007 o 18:56

PRAHA 29. júla (SITA) - Slovenský futbalový gólman Matúš Kozáčik prestupuje zo Slavie Praha do konkurenčnej Sparty Praha. Zástupcovia oboch klubov sa stretli v nedeľu popoludní a dohodli sa na podmienkach ...

PRAHA 29. júla (SITA) - Slovenský futbalový gólman Matúš Kozáčik prestupuje zo Slavie Praha do konkurenčnej Sparty Praha. Zástupcovia oboch klubov sa stretli v nedeľu popoludní a dohodli sa na podmienkach prestupu. „Spartu teraz čakajú rokovania s hráčom a veríme, že by prestup mohol byť dotiahnutý v pondelok,“ povedal pre klubové internetové stránky riaditeľ pre komunikáciu v Sparte Lukáš Přibyl. Po príchode Kozáčika bude na Letnej nadbytok brankárov. Tréner Michal Bílek má už teraz k dispozícii trio Tomáš Poštulka, Tomáš Grigar a Zdeněk Zlámal. „V nadväznosti na príchod Kozáčika budú aj ďalšie kroky v pohybe brankárov. Tréner si z prípravy odniesol určité poznatky, z ktorých teraz vychádza. Do sezóny pôjde Sparta s trojicou brankárov, ich mená budeme poznať s najväčšou pravdepodobnosťou na budúci týždeň,“ povedal pre sparta.cz Přibyl.

O 23-ročného Kozáčika sa počas letnej prestávky zaujímal nórsky Valerengen Oslo, či anglický druholigový tím West Bromwich Albion. Všetci potenciálni noví zamestnávatelia však chceli, aby nádejný slovenský reprezentant zostal ešte pol roka v kádri zošívaných, pokiaľ mu vyprší súčasný kontrakt. Potom by samozrejme zo Strahova mohol odísť bez nároku na odstupné.

"Matúš chce čo najviac chytať. Máme ponuky z dvoch zahraničných klubov, ako aj zo špičkových českých mužstiev. Jeho budúcnosť momentálne riešime a nie je vylúčené, že veľmi skoro budeme mať vo všetkom jasno," nechal sa ešte v sobotu počuť manažér Pavel Zíka zo spoločnosti Sport Invest, ktorá hráča zastupuje.

Kozáčik na jar stratil v Slavii pozíciu jednotky v internom súboji s Michalom Vorelom, navyše vicemajster angažoval aj skúseného Martina Vaniaka a na svoju šancu čaká aj mladý Jakub Diviš.

Nachádzate sa tu:
Domov