Španieli budú na Islande hrať s Puertom na drese

Antonio Puerta
Antonio Puerta (Autor: ČTK/AP)
SITA|8. sep 2007 o 14:35

MADRID 8. septembra (SITA, AFP) - Španielska futbalová reprezentácia definitívne dostala od UEFA zelenú, a môže tak v sobotnom zápase kvalifikácie majstrovstiev Európy 2008 na Islande nastúpiť v dresoch ...

MADRID 8. septembra (SITA, AFP) - Španielska futbalová reprezentácia definitívne dostala od UEFA zelenú, a môže tak v sobotnom zápase kvalifikácie majstrovstiev Európy 2008 na Islande nastúpiť v dresoch s menom obrancu Antonia Puertu. Dvadsaťdvaročný Andalúzan, ktorý 7. októbra 2006 vo Švédsku (0:2) absolvoval svoj jediný zápas v A-tíme Španielska, zomrel minulý týždeň po trojdňovom márnom boji o život v nemocnici, kde ho museli 25. augusta hospitalizovať po viacnásobnom zlyhaní srdca v ligovom zápase s Getafe. Ľavý obranca FC Sevilla upadol po polhodine hry do bezvedomia a aj keď z ihriska odkráčal po svojich, v šatni opäť skolaboval. V nemocnici sa jeho stav zhoršil a napokon jeho srdce nevydržalo.

Španielska futbalová federácia sa dočkala súhlasu Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá takúto úpravu dresov v zápase piateho s tretím tímom kvalifikačnej F-skupiny napokon schválila. "Majú naše povolenie - veď je to pekné gesto. Bude to tá správna pocta ich spoluhráčovi, ktorý bohužiaľ už nie je medzi nami," uviedol prezident UEFA Michel Platini.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Španieli budú na Islande hrať s Puertom na drese