Vlhovej súperka po nešťastnom páde utrpela zlomeninu, príde o MS

Sofia Goggiová.
Sofia Goggiová. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|1. feb 2021 o 08:35

Talianka bola vo výbornej forme.

AKTUALIZOVANÉ O 21:10

MILÁNO. Talianska zjazdárka Sofia Goggiová sa nepredstaví na februárových majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní.

Olympijskej víťazke v zjazde a obhajkyni striebra z MS v super-G diagnostikovali zlomeninu v pravom kolene, ktorú utrpela v nedeľu pri nešťastnom páde po zrušení pretekov Svetového pohára v Garmisch-Partenkirchene.

Odviedli ju na nosidlách

Organizátori nedeľného super-G museli preteky preložiť na pondelok pre hustú hmlu. Goggiová potom schádzala zo štartového priestoru dolu svahom spolu s ostatnými pretekárkami a nepríjemne pritom spadla.

Keďže už nedokázala zlyžovať do údolia, v akcii boli nosidlá. Následne ju previezli do Milána ku zväzovým lekárom. Vyšetrenie odhalilo fraktúru hornej plochy píšťaly. Podľa agentúry AP dĺžka absencie zatiaľ nie je známa.

"Magnetickú rezonanciu a počítačovú tomografiu vykonali lekári Herbert Schoenhuber a Andrea Panzeri na klinike La Madonina v Miláne.

Všetky vyšetrenie budú presne vyhodnotené v najbližších dňoch. Rovnako bude stanovená doba jej návratu na zjazdovky," informoval portál neveitalia.it.

Samotná lyžiarka však naznačila, že sa zrejme v prebiehajúcej sezóne už na zjazdovkách nepredstaví. "Je to pocit, že chcete kričať a že si nedokážete pomôcť, keď zistíte, že sezóna sa skončila," napísala na instagram. 

Malý glóbus môže získať aj bez štartu

Dvadsaťosemročná Goggiová bola veľká talianska medailová nádej, v tejto sezóne Svetového pohára vyhrala štyri zjazdy a suverénne viedla priebežné hodnotenie disciplíny.

V celkovom poradí Svetového pohára jej patrí štvrté miesto, za vedúcou Slovenkou Petrou Vlhovou zaostáva o 169 bodov.

Hoci má olympijská šampiónka z Pjongčangu 2018 zrejme po sezóne, stále žije jej šanca na zisk malého glóbusu v hodnotení zjazdu.

Vďaka štyrom víťazstvám a jednému druhému miestu má na konte 480 bodov a jej hlavná prenasledovateľka Američanka Breezy Johnsonová má o 195 bodov menej.

Ešte o 15 bodov menej nazbierala tretia Švajčiarka Corinne Suterová, obhajkyňa zjazdárskeho glóbusu. Do konca sezóny Svetového pohára zostávajú tri ženské zjazdy.



Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej súperka po nešťastnom páde utrpela zlomeninu, príde o MS