Sme nedôrazní a vyplašení, priznáva útočník dvadsiatky

Boris Sádecký.
Boris Sádecký. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Ondrej Gajdoš|1. dec 2016 o 15:17

Center Boris Sádecký hral na majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov už vlani v Helsinkách, no v treťom zápase s Fínskom si vážne zranil koleno a šampionát sa preňho skončil. Po dvoch operáciách sa mladík z Trenčína v lete doliečil, cíti sa fit.

Prečo ste sa aj v novej sezóne rozhodli pre projekt Orange 20?

"Vlani som bol v tíme spokojný s prípravou aj so zápasmi, popri hokeji som mohol zmaturovať. Tento rok som sa rozhodol pre štúdium na Univerzite Komenského v Bratislave, vybral som si manažment. Chcel by som zvládnuť hokej aj školu."

Tím dvadsiatky sa v lete presťahoval z Bratislavy do Piešťan. Čo priniesla táto zmena mužstvu?

"Teraz máme lepšie podmienky než v Bratislave, všetko je na jednom mieste. Zo zimáku to máme do hotela len na skok. V hlavnom meste sme strácali veľa času presunmi z Nepelovho štadióna do Ružinova."

Ako by ste porovnali tím Orange 20 vlani a v tejto sezóne?

"Nemyslím si, že sú veľké výkonnostné rozdiely. Tento rok sa trápime s koncovkou, dávame málo gólov. Pracujeme na tom v tréningu a do majstrovstiev sveta sa ešte môžeme zlepšiť."

V čom je problém?

"Pri zakončení akcie sme málo dôrazní a vo finálnej fáze vyplašení."

Váš tím v doterajších devätnástich zápasoch v Tipsport lige vybojoval iba tri body. Kde ste odohrali najlepší zápas?

"Bol to práve jediný víťazný súboj v októbri v Liptovskom Mikuláši, vyhrali sme 3:1. Nikdy predtým ani potom sme už nedali tri či viac gólov."

Boris Sádecký.
Boris Sádecký. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)

Ste v tíme druhý rok. Cítite sa byť lídrom mužstva?

"To by lepšie vedeli posúdiť spoluhráči. Sme tu viacerí, čo vedia niečo povedať v kabíne. Nemyslím si, že v našom kolektíve je niekto väčšia individualita, niekto, kto by vytŕčal - herne či osobnostne."

Nastupujete v útoku s krídlami Oliverom Patakym a Marekom Heclom. Čo vám chýba, aby sa vám darilo viac?

"S chalanmi hrám od začiatku tejto sezóny. Všetci traja sme Trenčania, vyrastali sme v Dukle, rozumieme si na ľade aj mimo neho. Jediné, čo nám zatiaľ chýba, je viac gólov."

V decembri sa začne záverečná príprava na MS v Kanade, konkurenciu rozšíria hráči zo zahraničných klubov. Ako vidíte svoju šancu dostať sa do nominácie na šampionáte?

"Verím, že sa tam dostanem. Cítim, že mám na to."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Sme nedôrazní a vyplašení, priznáva útočník dvadsiatky