Nečakali to, vyzvú Dunajskú Stredu. Bude to zážitok na celý život, tešia sa v malej obci

V minulosti už Veľké Lovce hrali proti fortunaligistovi. Nitre podľahli 0:5.
V minulosti už Veľké Lovce hrali proti fortunaligistovi. Nitre podľahli 0:5. (Autor: Martin Kilian ml.)
Ivan Mriška|5. aug 2021 o 13:14

Veľké Lovce zdolali Nové Zámky 3:2 po pokutových kopoch.

VEĽKÉ LOVCE. Od Slovnaft Cupu nemali veľké očakávania. Najmä, keď im v 1. kole prisúdil žreb účastníka tretej ligy Západ z Nových Zámkov.

Futbalisti štvrtoligovej Telovýchovnej Jednoty Veľké Lovce však zabojovali a vyplatilo sa. Zvučného súpera zdolali 3:2 po pokutových kopov a v ďalšom kole narazia na fortunaligistu FC DAC 1904 Dunajská Streda.

„Pocity sú neskutočné, zavládla u nás veľká eufória. Bude to zážitok na celý život. Nečakali sme, že by sme mohli postúpiť, pretože máme nové, mladé mužstvo. Je to však pravda a je krásna,“ tešil sa funkcionár Martin Brezánsky.

Nikdy proti sebe nehrali

Postup štvrtoligistu je o to prekvapujúcejší, že do prestávky prehrával 0:2. Po zmene strán však skúsení hráči Gabriel Švec a Roman Sloboda poslali duel do penaltového rozstrelu.

„Proti súperovi z okresného mesta sme nikdy súťažné stretnutie nehrali, preto tam bola dávka nervozity. Z okolia sme si zahrali proti Nitre či Galante, no Nové Zámky sa nám úspešne vyhýbali. Až doteraz.

O to viac sme radi, že zápas dopadol v náš prospech. Pre náš malý klub je to historický okamih,“ dodal.

Prvé dve série penált zostali nepremenené, po piatich pokusoch na oboch stranách bolo skóre vyrovnané 2:2. O výhre domácich a postupe rozhodol v šiestej sérii Kristián Pajer.

„Výhru sme poriadne oslávili a hneď sme začali s prípravami na Dunajskú Stredu. Takýto zápas sa nehrá každý deň, očakávame návštevu cez tisíc ľudí, takže všetko musí byť pripravené na sto percent. Už teraz sa veľmi tešíme,“ prezradil.

Gól by bol fantastický

Zápas sa bude hrať v stredu 25. augusta od 17:00 h.

„Nemáme veľké oči a vieme, kde je favorit. Výkonnostný rozdiel je obrovský, preto viac ako výsledok budú dôležité zážitky a nové priateľstvá.

Určite budeme hrať zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa na štandardné situácie. Ak by sa nám podarilo streliť gól, bolo by to niečo fantastické. Ideme hrať proti pravidelnému účastníkovi európskych súťaží, čo je pre našu dvojtisícovú obec obrovská pocta,“ povedal.

Začiatkom osemdesiatych rokoch si vo Veľkých Lovciach zahral aj Spartak Trnava. Išlo však len o hodový zápas.

„Pamätám si to, bol som ešte malý chlapec. Bola to výnimočná udalosť a niečo podobné očakávame aj teraz. Veríme, že to po organizačnej stránke zvládneme na výbornú a všetci z Dunajskej Stredy sa u nás budú cítiť príjemne. Už nám aj volali a nevieme sa dočkať, kedy medzi nás prídu,“ uzavrel Martin Brezánsky.

Výsledky zo Slovnaft Cupu nájdete TU

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nečakali to, vyzvú Dunajskú Stredu. Bude to zážitok na celý život, tešia sa v malej obci