Slovákov sfúkli 4:0, odvtedy sa trápia. Chorváti podľahli rivalovi po prvý raz v histórii

(Autor: TASR)
Ivan Mriška|25. mar 2021 o 07:45

Jediný gól zápasu strelil Sandi Lovrič.

ĽUBĽANA, BRATISLAVA. Nebolo to tak dávno. Do Trnavy prišlo 6. septembra 2019 vyspelé a suverénne mužstvo Chorvátska.

Úradujúci vicemajstri sveta vzbudzovali rešpekt, Slováci proti nim pôsobili zúfalo a bezradne. Zverenci Zlatka Daliča ich sfúkli 4:0.

Trápenie Chorvátska

V Chorvátsku sa hovorilo o novom začiatku, dominancii jedného z najlepších tímov na svete.

Opak je však pravdou. Chorváti sa výsledkovo a herne trápia. Od zápasu v Trnave vyhrali vonku iba jeden zápas, aj to priateľský vo Švajčiarsku.

Zlú formu potvrdili včera v Slovinsku, s ktorým prehrali po prvý raz v histórii. Hrdinom zápasu sa stal Sandi Lovrič.

„Zlatko Dalič vystriedal polovicu mužstva, no nič mu to nebolo platné. Sandi Lovrič ukončil záhadu, ktorú Slovinci nevedeli vyriešiť tridsať rokov,“ píše chorvátsky športový dennik.

V Ľubľane mali hernú prevahu, ale nič z nej nevyťažili.

„Chorváti súpera nepodcenili, ale Dalič padol do Kekovej pasce. Zvíťazila bojovnosť nad držiteľmi svetového striebra, aj keď táto žiara každým zápasom čoraz viac slabne,“ dodávajú Sportske novosti.

Tréner Slovinska: Je len začiatok

Za Slovinsko nastúpil v základnej zostave aj bývalý hráč Slovana Bratislava Andraž Šporar. Mohol upraviť na 2:0, ocitol sa sám pred brankárom Livakovičom, no Vida jeho pokus zblokoval.

Napriek tomu boli Slovinci po zápase spokojní. Južných susedov zdolali po prvýkrát od roku 1991, keď sa obe zväzové republiky bývalej Juhoslávie stali nezávislými.

„Sme šťastní, ale zostávame nohami pevne na zemi. Je len začiatok kvalifikácie. Mali sme šťastie, v eufórii nie sme,“ stránka delo.si citovala slovinského trénera Matjaža Keka, ktorý po premiérovom zisku titulu s Rijekou prekonal ďalší veľký míľnik.

Hrozivá bilancia

Do tohto zápasu bola bilancia Slovincov proti Chorvátsku hrozivá.

Vo vzájomných meraniach síl až osemkrát prehrali a len tri stretnutia sa skončili nerozhodne.

„Zaslúžene sme porazili veľmi kvalitného konkurenta. Na toto víťazstvo sme čakali dlho, preto ho venujeme fanúšikom, ktorí sú v Slovinsku optimistickí,“ dodal.

Z posledných piatich súťažných stretnutí uhrali Chorváti len jednu remízu a štyri zápasy prehrali.

„Takto sme si štart nového kvalifikačného cyklu nepredstavovali. Ale stalo sa. Snažili sme sa deväťdesiat minút prebiť cez slovinský blok, ale veľmi dobrého Oblaka sme neprekonali,“ uvádza chorvátsky web sportske.jutarnji.hr

„Gratulujeme Slovincom, zaslúžene zvíťazili. Snažili sme sa, ale bolo to všetko márne. Pokúsili sme sa urobiť zmeny, ale ani to nefungovalo. Nezaslúžili sme si viac ako porážku,“ uzavrel chorvátsky tréner Zlatko Dalič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovákov sfúkli 4:0, odvtedy sa trápia. Chorváti podľahli rivalovi po prvý raz v histórii