Petrovický skončil pri tíme do 20 rokov, nahradí ho Podkonický

Róbert Petrovický.
Róbert Petrovický. (Autor: TASR/Martin Baumann)
SITA, TASR|5. jún 2021 o 12:57

O ponuke rodák zo Zvolena dlho nepremýšľal.

BRATISLAVA. Novým trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov sa stal Andrej Podkonický. Informuje o tom web hockeyslovakia.sk. 

Štyridsaťtriročný Zvolenčan na tomto poste vystrieda Róberta Petrovického, ktorý reprezentačnú "dvadsiatku" viedol od leta 2019.

V novozloženom realizačnom tíme bude niekdajší obranca Martin Štrbák, meno druhého asistenta bude známe v najbližších dňoch.

Podkonický: Je to veľká výzva a zodpovednosť

Dohoda medzi Podkonickým a Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) sa zrodila počas svetového šampionátu v lotyšskej Rige. 

Bývalý útočník so skúsenosťami aj zo zámorskej NHL asistoval kanadskému koučovi slovenského mužstva Craigovi Ramsaymu.

V nedávno skončenej extraligovej sezóne 2020/2021 bol "pravou rukou" Petra Oremusa na striedačke majstrovského HKM Zvolen.

„Veľmi sa teším. Rokovania prebehli počas majstrovstiev sveta, na ktorých mi Miro Šatan predostrel ponuku. Bol som za ňu rád, dlho som o nej nepremýšľal.

Uvedomujem si, že trénovať druhý najvyšší tím v reprezentačnej hierarchii je veľká výzva a zároveň zodpovednosť. Na prácu sa teším,“ povedal Podkonický pre hockeyslovakia.sk po prílete z Rigy.

Andrej Podkonický (vpravo) ako asistent Craiga Ramsayho na MS v hokeji 2021.
Andrej Podkonický (vpravo) ako asistent Craiga Ramsayho na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)

Slafkovský? Má byť jeden z lídrov 

Podkonický by chcel v budúcnosti stavať na práci svojho predchodcu.

Robo odviedol pri dvadsiatke výbornú robotu. Rozhodne chcem na ňu chcem nadviazať. Je naším spoločným záujmom, aby si mladí chalani osvojovali systém, ktorý sme spolu s Craigom a ďalšími trénermi na Slovensku nastavili a vďaka nemu vychovávať hráčov aj pre slovenskú mužskú reprezentáciu."

Na novej pozícii by mal viesť aj trio hráčov, ktorí boli súčasťou A-mužstva na tohtoročných MS - Šimona Nemca, Samuela Kňažka a Juraja Slafkovského.

„Je skvelé, že chlapci boli na majstrovstvách sveta v Rige a mohli to zažiť v takom mladom veku. Získané skúsenosti im veľmi pomôžu v kariérnom rozvoji. Rátame s nimi ako s lídrami a ťahúňmi dvadsiatky v nasledujúcej sezóne,“ doplnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Petrovický skončil pri tíme do 20 rokov, nahradí ho Podkonický