Slovensko zdolalo Francúzsko 3:1 na MS v hokeji 2018 - Priebeh zápasu

Slovenskí hokejisti sa snažia prekonať francúzskeho brankára.
Slovenskí hokejisti sa snažia prekonať francúzskeho brankára. (Autor: TASR)
TASR|10. máj 2018 o 18:55

Prečítajte si, ako prebiehal zápas Slovensko - Francúzsko na MS v hokeji 2018.

MS v hokeji 2018

A-skupina (Kodaň)

Slovensko - Francúzsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 6. Bondra (Buc, Svitana), 23. Buc (Svitana, Jaroš), 60. Čajkovský (Buc) - 34. Claireaux (Perret, Janil).

Rozhodcovia: Gofman (Rus.), Jeřábek (ČR) - Jensen (Dán.), Kilian (Nór.), vylúčení 2:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 5855 divákov.

Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík - Jurčo, Krištof, Nagy - Haščák, Hovorka, Bakoš - Svitana, Buc, Bondra - Cingel, Marcinko, Kudrna

Francúzsko: Hardy - Auvitu, Manavian, Hecquefeuille, Chakiachvili, Janil, Raux, Thiry - Fleury, S. Da Costa, Rech - Guttig, T. Da Costa, Treille - Claireaux, Texier, Douay - Perret, Ritz, Leclerc - Lamperier

Slovensko - Francúzsko na MS v hokeji 2018 - Priebeh zápasu

I. tretina:

Zápas nemal v úvode príliš vysoké tempo, tímy sa skôr oťukávali a hralo sa v strednom pásme. Aktivita bola viac na strane Slovenska a s ňou prišli aj šance. Prvú vážnejšiu mal kapitán Sekera, ktorý si nakorčuľoval až pred bránku a skúsil prekvapiť Hardyho z uhla.

V 4. minúte sa pridal Krištof a krátko po ňom mal dve možnosti aj Bakoš, ale ani jedna neprešla do siete. Na druhej strane pohrozil zblízka Treille, no Čiliakovi problémy nenarobil.

V 6. minúte vyšiel brejk tretej formácii, Svitana poslal do prečíslenia dvoch na jedného Buca s Bondrom a druhý menovaný nezaváhal - 1:0.

MS v hokeji 2018: Pozrite si momentky zo zápasu Slovensko - Francúzsko: fotogaléria

11.5.2018

V 11. minúte hľadal Nagy pred bránkou Jurča, ale ten sa už k zakončeniu nedostal.

V zostávajúcom priebehu prvej tretiny mali puk na hokejkách už len slovenskí hokejisti vďaka dvom presilovkám. Prvej dvoj- a druhej štvorminútovej po faule na Jurča, ktorý sa prekľučkoval až pred Hardyho.

Zahrali ich však veľmi pasívne a nevytvorili si žiadne poriadne šance. Pri prvej navyše takmer inkasovali.

II. tretina:

Vynahradili si to v úvode druhej tretiny, opäť sa presadila tretia formácia. Svitana vypálil prudkú strelu, Hardy ju len vyrazil pred seba a tam čakal pripravený Buc - 2:0.

V 25. minúte išiel na trestnú Haščák za zbytočný faul, keď súperovi zahodil hokejku a Francúzi na dve minúty zavreli Slovákov v obrannom pásme. Vďaka obetavosti hráčov a dobrým zákrokom Čiliaka však z presilovky gól nevyťažili.

Ďalšie minúty veľa vzruchu nepriniesli, aktívnejší boli stále slovenskí hráči, no chýbali im šance. V 33. minúte stratil puk Jánošík a Texier po dlhej dobe poriadne prevetral Čiliaka.

Slovenský brankár si s jeho štipľavou strelou ešte poradil, no o minútu neskôr už musel ťahať puk zo svojej siete. Perret prihral medzi kruhy Claireauxovi a ten znížil na 1:2. Tento stav vydržal aj po ďalšej slovenskej presilovke v závere druhého dejstva.

III. tretina:

V 44. minúte bol dvakrát blízko ku gólu Nagy, najprv tečoval tesne pred Hardym nahodený puk, vzápätí obkorčuľoval bránku a takmer francúzskeho brankára prekvapil pri druhej žŕdke. Ten sa však stihol presunúť.

Francúzi postupne stupňovali tlak a v záverečnej desaťminútovke boli niekoľkokrát blízko gólu. V 52. sa po chybe slovenskej obrany ocitol s pukom pred bránkou Douay, ale Čiliak výborne zasiahol. Vzápätí zachránil spoluhráčov aj pri šanci Recha.

V 59. minúte predviedol krásne sólo Ladislav Nagy a dostal puk do siete. Francúzi však reklamovali ofsajd a videorozhodca im dal za pravdu. V závere strelil gól do prázdnej bránky Čajkovský a slovenskí hokejisti si do tabuľky A-skupiny pripísali ďalšie tri dôležité body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko zdolalo Francúzsko 3:1 na MS v hokeji 2018 - Priebeh zápasu