Výprava na EYOF je už v Banskej Bystrici, vlajku Slovenska ponesie dvojica

Slovenská výprava v Banskej Bystrici pred EYOF 2022.
Slovenská výprava v Banskej Bystrici pred EYOF 2022. (Autor: SITA - Jakub Julény)
SITA|24. júl 2022 o 13:15

Slovensko bude mať zastúpenie vo všetkých športoch.

BANSKÁ BYSTRICA. Vlajkonosičmi slovenskej výpravy na nedeľňajšom otváracom ceremoniáli Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici budú atlétka Tereza Beňová a tenista Daniel Balaščák.

Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

V sobotu popoludní sa slovenská výprava na EYOF prvýkrát stretla v kompletnom zložení v aule Slovenskej zdravotníckej univerzity v Banskej Bystrici, kde si športovci z rúk prezidenta SOŠV Antona Siekela prevzali menovacie dekréty člena slovenskej výpravy na EYOF.

„V deň, keď pôjdete podať svoj športový výkon, buďte profesionáli. Myslíte na svojich trénerov, spoluhráčov v kluboch, rodičov, priateľov. Môžete urobiť Slovensku dobré meno. Nemôžu byť všetci víťazi, je to šport. Podajte však výkony, na ktoré budete vy i vaši blízki hrdí,“ vyhlásil Siekel.

V slovenskej výprave je 149 športovcov. V histórii mládežníckych podujatí je to najväčšia výprava.

Viac Slovákov v jednom tíme na niektorom multišportovom podujatí bolo len na Európskych hrách v Baku 2015. „Nie sme zvyknutí na také veľké výpravy,“ priznal vedúci výpravy Boris Demeter.

Od pondelka do soboty budú na športoviskách v Banskej Bystrici, Detve, Badíne, Slovenskej Ľupči a vo Zvolene súťažiť atléti, plavci, tenisti, bedmintonisti, džudisti, cyklisti, gymnasti, hádzanári, volejbalisti a basketbalisti.

Slovensko bude mať zastúpenie vo všetkých športoch. Cieľom je zisk aspoň jednej medaily.

„Doteraz sme na každom EYOF získali aspoň jeden cenný kov. Verím, že to neporušíme teraz v domácom prostredí. Šanca na medailu by mohla prísť v atletike, bedmintone či v džude,“ dodal Demeter.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Výprava na EYOF je už v Banskej Bystrici, vlajku Slovenska ponesie dvojica