Slovenskí curleri v pondelok zažili striedavé úspechy. Porazili Švédov a prehrali s Nemcami

Slovenský reprezentant v curlingu na vozíku Dušan Pitoňák počas štvrtého vystúpenia na paralympijskom turnaji v Pjongčangu proti Švédsku v Kangnungu.
Slovenský reprezentant v curlingu na vozíku Dušan Pitoňák počas štvrtého vystúpenia na paralympijskom turnaji v Pjongčangu proti Švédsku v Kangnungu. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. mar 2018 o 09:33

Slovákom sa darilo len čiastočne.

PJONGČANG. Slovenským reprezentantom v curlingu na vozíku sa v pondelok darilo na XII. zimných paralympijských hrách v kórejskom Pjongčangu len čiastočne.

V hale v Kangnungu predpoludním zdolali výber Švédska 8:3, popoludní podľahli tímu Nemecka tesne 6:7. V doterajšom priebehu turnaja absolvovali Slováci päť stretnutí a dosiahli v nich dve víťazstvá a tri prehry.

Proti Švédom odohrali veľmi dobrý zápas, hneď v prvej zmene získali tri body a vedenie už nepustili z rúk. Keď v siedmej zmene pridali už ôsmy bod, ich súperi sa rozhodli z duelu odstúpiť, keďže nevideli reálne možnosť aspoň vyrovnať v poslednom ende.

Neskôr proti Nemcom nezačali dobre a prehrávali po prvej zmene 0:3, ale postupne sa "vrátili" do zápasu a po polovici duelu bolo vyrovnané 4:4.

V závere mali Nemci mierny náskok, ktorý si aj zásluhou "šťastných" záverečných kameňov v siedmej a ôsmej zmene udržali.

V utorok absolvujú Slováci opäť dve stretnutia, nastúpia v súbojoch proti Neutrálnym paralympijským športovcom (z Ruska, pozn.) a tímu Veľkej Británie. Po dni voľna čakajú súťaže aj zjazdárov, tí absolvujú superkombináciu.

Zimné paralympijské hry 2018

Curling:

Švédsko - Slovensko 3:8 po 7. zmene (0:3, 1:0, 0:2, 0:1, 2:0, 0:1, 0:1, X)

Nemecko - Slovensko 7:6 (3:0, 0:2, 1:0, 0:2, 2:0, 0:1, 1:0, 0:1)

Zloženie slovenského tímu.

Radoslav Ďuriš, Monika Kunkelová, Dušan Pitoňák, Peter Zaťko, Imrich Lyócsa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovenskí curleri v pondelok zažili striedavé úspechy. Porazili Švédov a prehrali s Nemcami