Aj Škrtel pozýva na zápas. Slováci si pred barážou o EURO proti Ukrajincom veria

Slovenskí futbalisti do 21 rokov.
Slovenskí futbalisti do 21 rokov. (Autor: TASR - Erika Ďurčová)
Sportnet, SITA|23. sep 2022 o 11:55

Slovenská dvadsaťjednotka zabojuje o postup na ME 2023.

ŽILINA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov odohrajú v piatok v Žiline (18.00 h) prvý z dvoch barážových zápasov o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy proti Ukrajincom.

"Všetci hráči sú v poriadku a sú nachystaní," povedal asistent trénera Tibor Goljan vo videu na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Uvedomuje si, že jeho zverencov nečakajú jednoduché stretnutia, ale verí, že Slováci majú vyššiu kvalitu a potvrdia ju na ihrisku.

"Netreba nejako extra rozoberať mená v súperovom tíme. Vieme, v akých tímoch Ukrajinci pôsobia. Sú tam futbalisti, ktorí hrajú v Lige majstrov či v Európskej lige.

Viac sme sa však orientovali na seba. Po taktickej stránke sme si ukázali, ako chceme hrať v obrane a v útoku. Analyzovali sme si aj silné a slabé stránky súpera. Verím, že sme dobre pripravení,“ pokračoval Goljan.

VIDEO: Martin Škrtel pozýva na zápas Slovensko U21 - Ukrajina U21

Asistent hlavného trénera Jaroslava Kentoša je pred prvým duelom sebavedomý, aj keď Ukrajinci neprehrali v ostatných siedmich zápasoch. Naposledy podľahli v októbri 2021 Francúzom (0:5).

"Je to silný tím, Ukrajinci dobre pracujú s loptou, dobre kombinujú a nerobia nevynútené chyby. Verím však, že máme lepších hráčov ako oni a zajtra ich zdoláme. Musíme byť sebavedomí, podať výkon na hranici našich možností.

Budeme tiež potrebovať podporu fanúšikov, aby nás hnali za víťazstvom. Ak vyhráme, netreba oslavovať a ak prehráme, netreba plakať. Čaká nás totiž ešte odveta," dodal Tibor Goljan.

Tibor Goljan, asistent trénera futbalovej reprezentácie Slovenska do 21 rokov.
Tibor Goljan, asistent trénera futbalovej reprezentácie Slovenska do 21 rokov. (Autor: TASR - Erika Ďurčová)

Druhý barážový zápas je na programe v utorok 27. septembra o 17.30 h v poľskom meste Bielsko-Biala.

"Musíme podať výkon, na ktorý budeme hrdí. Sústreďujeme sa na seba a na úlohy, ktoré nám zadali tréneri. Ďalšie veci nechcem prezrádzať do médií. Uvidíte to na ihrisku a dúfam, že budete spokojní," uviedol kapitán slovenskej dvadsaťjednotky Peter Pokorný.

Teší ho, že do baráže zasiahnu aj členovia A-tímu reprezentácie - útočník Dávid Strelec a stredopoliar Tomáš Suslov:

"Priniesli ešte väčšiu kvalitu, ale sme jeden tím. Prišli nám pomôcť, neprišli sa ukázať ako jednotlivci."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Aj Škrtel pozýva na zápas. Slováci si pred barážou o EURO proti Ukrajincom veria