Slováci sa nám nemôžu rovnať, tvrdí švédsky hokejový útočník

Slovenský brankár Juraj Sklenár inkasoval proti Švédom päť gólov.
Slovenský brankár Juraj Sklenár inkasoval proti Švédom päť gólov. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|28. dec 2018 o 11:56

Slovákom chýbalo hokejové umenie.

BRATISLAVA. Je to výnimočná slovenská hokejová generácia. Pred juniorským šampionátom sa dokonca hovorilo, že pri ideálnych podmienkach môže zabojovať o medaily.

Po dvoch zápasoch na majstrovstvách sveta do 20 rokov sa zdajú tieto ambície ako prehnané.

Mladí slovenskí hokejisti sú zatiaľ bez bodu. V úvodných dvoch zápasoch prehrali s USA 1:2 a so Švédskom 2:5.

Jeden tábor fanúšikov sa búri, že zverenci Ernesta Bokroša nenapĺňajú svoj potenciál. Druhá skupina je napriek dvom prehrám spokojná, minimálne s herným prejavom tímu.

Pravda je zrejme niekde uprostred. To, že budú Slováci po dvoch zápasoch proti papierovým favoritom bez bodu, nie je veľké prekvapenie. Očakávania, že herne budú vyrovnaným súperom, najmä proti Švédom, sa však nenaplnili.

„Tento výkon na takého kvalitného súpera stačiť nemohol,“ skonštatoval pre Slovenský zväz ľadového hokeja slovenský tréner Ernest Bokroš.

Švédi ukázali, ako využiť presilovky

Slovenskí hokejisti mali v oboch zápasoch pozitívne záblesky. Bolo ich však príliš málo. Najväčšou slabinou je zatiaľ premieňanie šancí.

Zo štyridsiatich striel na bránku dali v dvoch dueloch len tri góly. Proti Švédom hrali šesť presilových hier, v ktorých strelili jediný gól.

„Švédi mali tri presilovky, v ktorých nám dali dva góly. Mohli sme teda vidieť rozdiel v efektivite a v rozdielových hráčoch. Chýbalo nám hokejové umenie a kreativita,“ priznal Bokroš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci sa nám nemôžu rovnať, tvrdí švédsky hokejový útočník