Fantastický Gajan vychytal druhú výhru na šampionáte. Švajčiarov privádzal do zúfalstva

Boris Žabka a brankár Adam Gajan v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Fotogaléria (15)
Boris Žabka a brankár Adam Gajan v zápase Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: Andreas Robanser/Puckfans)
Sportnet|27. dec 2023 o 14:22 (aktualizované 27. dec 2023 o 14:25)

Slovensko sa priblížilo k štvrťfinále.

MS V hokeji U20 2024

Slovensko - Švajčiarsko 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 9. Honzek (Repčík), 59. Repčík (Mešár), 60. Petrovský

Rozhodovali: Eriksson (Švéd.), Hinterdobler (Nem.)- Heffner (Nem.), Riecken (Rak.), vylúčenia: 5:1, presilovky a oslabenia: 0:0

Divákov: 986

Slovensko: Gajan - Štrbák, Nátny, Kmec, Žabka, Pišoja, Radivojevič, Moško - Mešár, Petrovský, Sýkora - Čiernik, Dvorský, Mišiak - Pekarčík, Repčík, Honzek - Žlnka, Dej, Suchý

Švajčiarsko: Beglieri - Dioncio, Terraneo, Füllemann, Muggli, Bünzli, Ustinkov, Christe - Müller, Schild, Taibel - Reinhard, Rod, Weber - Braillard, Meier, Reber - Gredig, Jenni, Meier

GÖTEBORG. Slovenskí hokejisti nastúpili na druhý zápas na juniorskom šampionáte s takmer totožnou zostavou ako proti Čechom. Proti Švajčiarom si pripísali plný bodový zápis, keď vyhrali 3:0.

„Videl som prvý slovenský zápas. Sú to rýchli hráči, ktorí sa neboja vystreliť a majú výbornú techniku. Chceme hrať našim štýlom a predviesť dynamickú hru. Chceme stavať na dobrej defenzíve a nenechať sa vylučovať,“ povedal pre JOJ Šport tréner Marcel Jenni. 

Duel sa hral v aréne Frölundaborg s kapacitou okolo 6-tisíc miest.

V prvej tretine boli aktívnejší Švajčiari, ktorí Slovákov prestrieľali 6:14. Zverenci trénera Feneša začali stretnutie opatrne. Hral sa však rýchly hokej z jednej strany na druhú. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švajčiarsko na MS v hokeji U20 2024

„Slovákov výsledok prvého zápasu nadchol. Pôsobí to blahodarne na ich pohodu. Nemusia za každú cenu útočiť a čakať na chybu súpera,“ komentoval český komentátor Záruba. 

Jednu z chýb dokázala potrestať dvojica Repčík – Honzek. Repčík získal puk na modrej čiare a perfektnou kľučkou sa dostal do príležitosti. Bekhendom ešte prihral späť na voľnú hokejku Honzeka, ktorý otvoril skóre stretnutia. 

VIDEO: Gól Samuela Honzeka na 1:0

„Dobre sme nastúpili do zápasu, dobre sme korčuľovali. Okrem niekoľkých striel sme súperovi nedali veľa šancí. Sú to dobrí korčuliari, ale my sme oveľa lepší tím,“ povedal po prvej tretine Repčík pre JOJ Šport. 

Švajčiari mali niekoľko príležitostí, ale v bráne stál pozorný Gajan. Podobne nastúpil súper aj do druhého dejstva. Slováci síce vybojovali trestné strieľanie, ktoré Honzek nepremenil, ale viac z hry mali Helvéti. 

Tréner Feneš si stúpol na lavičku a burcoval svoj tím, aby začal hrať. Švajčiarom pribúdala jedna šanca za druhou a svojou aktivitou robili protihráčom problémy. 

„Švajčiari hrajú stále to isté a všetko sa snažia sa tlačiť do priestoru pred bránou. V jednogólovom náskoku nás drží fantastický Gajan,“ komentoval v štúdiu JOJ Šport Richard Kapuš. 

Aj v záverečnom dejstve skončili všetky strely na brankárovi Gajanovi, ktorý predvádzal jeden kvalitný zákrok za druhým. Blysol sa najmä v hre v oslabení, keď sa rýchlo presunul a lapačkou zlikvidoval strelu súpera alebo v samostatnom úniku.

S pribúdajúcim časom sa slovenskí hokejisti sústredili na defenzívu a Švajčiari museli viac riskovať.  

Súperovi nepomohla ani hra bez brankára. Naviac, zverenci Ivana Feneša dvakrát skórovali do prázdnej brány a zvýšili na výsledných 3:0. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Fantastický Gajan vychytal druhú výhru na šampionáte. Švajčiarov privádzal do zúfalstva