Slováci si zastrieľali. V súboji o tretie miesto dali Rakúsku šesť gólov

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa radujú z gólu.
Slovenskí hokejoví reprezentanti sa radujú z gólu. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME, SITA|14. dec 2018 o 00:00

Slovensko obsadilo tretie miesto.

Švajčiarsky pohár, o 3. miesto:

Slovensko - Rakúsko 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Góly: 20. Hudáček (Mi. Chovan), 22. Puliš, 24. Ďaloga (Hudáček), 35. Tybor (Hecl, Kytnár), 44. Ďaloga (Malec), 45. Buček (Tybor) - 33. Schneider (Kainz). Rozhodovali: Salonen (Fín.), Tscherrig - Duarte, Gnemmi (všetci Švaj.), vylúčení: 8:3 na 2 min., navyše Graňák a Obrist 10 min. za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0.

Slovensko: Godla - Baranka, Ďaloga, Ma. Chovan, Rosandič, Štajnoch, Graňák, Malec, Koch - Štrauch, Kytnár, Mi. Chovan - Lantoši, Hudáček, Puliš - Buček, Šťastný, Tybor - Šoltés, Hecl

Rakúsko: Kickert - Schlacher, Strong, Peter, Unterweger, Ulmer, Wolf, Kragl, Lindner - Kristler, Brucker, Lebler - Schneider, Kainz, Ganahl - Hofer, Haudum, Zwerger - Macierzynski, Obrist, Richter

LUZERN. Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila nad Rakúskom 6:1 v piatkovom druhom súboji na turnaji o Švajčiarsky pohár, ktorý sa hrá pod názvom Lucerne Cup v meste Luzern.

Mužstvo pod vedením kanadského trénera Craiga Ramsayho vďaka tomuto triumfu obsadilo konečné tretie miesto na tradičnom decembrovom podujatí.

Prvenstvo si vybojovali olympionici Ruska, ktorí vo finále zdolali domácich Švačiarov hladko 5:1.

Švajčiarsky pohár 2018: Najlepšie momentky zo zápasu o tretie miesto Slovensko - Rakúsko: fotogaléria

14.12.2018

Skóre duelu otvoril na konci obojstranne nevýraznej prvej tretiny Libor Hudáček a presným zásahom naštartoval slovenský tím, pretože krátko po prestávke sa k nemu pridali Radovan Puliš s Marekom Ďalogom.

Otrasení Rakúšania sa osmelili až v druhej polovici prostredného dejstva a po sérii príležitosti znížili zásluhou Petra Schneidera, ale Slovákom vzápätí vrátil trojgólový náskok Radoslav Tybor.

Hráči Slovenska pokračovali v dobrom výkone aj v záverečnej tretine, keď Ďaloga a Samuel Buček prekonali Davida Kickerta.

Pre mladého útočníka Nitry to bol premiérový gól v seniorskej reprezentácii.

Hlasy po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR (zdroj: RTVS): "Myslím si, že celý tím hral veľmi dobre. Zaslúžili sme si vyhrať 6:1. Najmä v druhej tretine sme dokázali premeniť šance. Výborne chytal Godla. Nechceli sme sa nechať tak často vylučovať, to som hádam ešte nevidel. Viaceré fauly neboli ale úmyselné. Výborne sme aj hrali v oslabeniach. Viacerí chlapci ukázali dobrú tímovú robotu, bolo dobré vidieť najmä mladých chlapcov, ako si ju robili. Zbytočne sme však strácali puky v strednom pásme a na tom budeme musieť zapracovať."

Ivan Droppa, asistent trénera SR: "Toto bola najťažšia výhra 6:1, akú som zažil. Začali sme laxne, nekorčuľovali sme, ale v druhej tretine sme sa prebrali. Pomohol nám k tomu gól v závere úvodného dejstva. Musíme však zabrať na disciplíne."

Samuel Buček, strelec jedného z gólov Slovenska: "Môj premiérový gól v reprezentácii chutí skvele, ale bez spoluhráčov by som to nedokázal, za čo im chcem poďakovať. Rakúšania boli lepší v úvode, ale potom sme ukázali našu silu. V závere sme mali veľa vylúčení, niektoré podľa mňa ani neboli, ale zahrali sme dobre v oslabení, čo je plus."

Libor Hudáček, útočník Slovenska, v zápase 1+2: "Žiadne víťazstvo sa nerodí ľahko a rovnako to bolo aj teraz. Ale postupne sme ukázali, že na to máme. Vieme si vypracovať šance, ale efektivita by mohla byť ešte vyššia."

Dominik Graňák, kapitán Slovenska: "Súper mal v prvej tretine lepší pohyb, hral fyzicky dobre. Potom sme však využili šance. Výsledok jednoznačne berieme, tretia tretina bola poznačená vylúčeniami."

Online prenos: Slovensko - Rakúsko (Švajčiarsky pohár 2018, hokej)

Swiss Ice Hockey Challenge  2018/2019
14.12.2018 o 16:15
Rakúsko
1:6
(0:1, 1:3, 0:2)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 33. Schneider (Kainz) – 20. Hudáček (Chovan Michal), 22. Puliš (Hudáček), 24. Ďaloga (Hudáček), 35. Tybor (Hecl, Kytnár), 44. Ďaloga (Malec, Buček), 45. Buček (Tybor).
Prenos
V tretej tretine sme pridali ešte ďalšie dva góly, o ktoré sa postarali Ďaloga a Buček. Pre Ďalogu to bol druhý presný zásah v zápase, pre Bučeka mal príchuť prvého reprezentačného gólu medzi seniormi.

Slovensko pohodlne zdolalo Rakúsko 6:1 a to znamená, že v boji o Švajčiarsky pohár končíme na 3. mieste. O prvenstve sa bude rozhodovať dnes večer od 20:15, víťaz vzíde z dvojice Olympijský tím Ruska, Švajčiarsko.

Ďakujem za pozornosť, prajem príjemný piatkový večer.
Za najlepšieho hráča Slovenska bol vyhlásený Andrej Šťastný, na rakúskej strane je to Stefan Ulmer.
Koniec zápasu.
59:30
Zápas sa dohráva v našom obrannom pásme, Schneider sa ocitol v bezprostrednej blízkosti brány, ale mal málo priestoru na menévrovanie s pukom, aj preto nič nevymyslel.
58:29
importantPrihrávka na Unterwegera na modrú čiaru, ktorý neváha a strieľa z prvej, za Godlom zvoní žŕdka!
58:16
Vylúčenie v tíme Slovensko (Rosandič – 2 min., podrazenie).
56:57
importantBuček si dovolil veľmi veľa, dlho držal puk, kľučkami obohral dvoch Rakúšanov, výborne prihral Šťastnému, ktorý ale zakončiť nedokázal, puk sa však dostal na hokejku Martina Chovana, ktorý vypálil a Kickert úspešne zasiahol.
55:48
Strela Kainza cieľ minula, medzi kruhmi zakončoval Haudum, no Graňák k nemu pristúpil a jeho strelu zblokoval.
54:47
Vylúčenie v tíme Slovensko (Tybor – 2 min., hákovanie).
54:35
Hecl nabil spoza brány Ďalogovi, ktorý tvrdo pálil z ľavého kruhu, hetrik z toho však nie je.
54:07
Rakúšania dobre dostupujú našich hráčov, stále sme však v útočnom pásme a kombinujeme.
53:22
Vylúčenie v tíme Rakúsko (Obrist – 2 min. + 10 min. osobný trest, napadnutie zozadu).
53:06
Napriek tomu, že hráme traja, sme aktívni a agresívni, Buček dostal puk do útočného pásma.
52:27
importantŠťastie teraz stálo pri Godlovi, ktorý už ležal na ľade, ale prekonaný nie je! Puk sa všelijako odrážal, ale Slovensko zatiaľ v tomto oslabení o dvoch hráčov neinkasovalo.
52:05
Rakúšania sa zmohli len na strely z veľkých uhlov, viac im nedovoľujeme. Puk má v moci Godla, nasleduje buly.
51:30
Lantoši hrá v tomto oslabení perfektne, narúša prihrávky, dobre korčuľuje.
50:52
Rýchla výmena puku, ale Brucker nespracoval ťažkú prihrávku, následná nepresná prihrávka na Ulmera vyháňa Rakúšanov z útočného pásma.
50:10
Komplikujeme si druhú desaťminútovku tretej tretiny, sme nedisciplinovaní. Viacero našich hráčov sedí na trestnej lavici a hráme v trojici.
49:59
Vylúčenie v tíme Slovensko (Rosandič – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
49:45
Veľmi dobre zapracoval Šťastný a vyhodil puk, môžeme si vydýchnuť.
49:08
Vylúčenie v tíme Slovensko (Kytnár – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou). Budeme sa brániť v trojici.
48:59
Vylúčenie v tíme Slovensko (Ďaloga – 2 min, podrazenie + 2 min. osobný trest).
48:47
Buček vypichol súperovi puk, prepasíroval ho na Tybora, ktorý už bol ale lepšie bránený a tiesnenému sa mu nepodarilo zakončiť. Na blízku bol ešte Šťastný, ktorý sa k puku nedostal.
48:12
Koch nahodil puk za súperovu bránu, naši odchádzajú striedať. Godla si po zakončení zblízka pripisuje ďalší úspešný zákrok.
46:44
importantRakúšania vymysleli kolmú prihrávku na Kristlera, ktorý bol sám pred Godlom, no zoči-voči ho bekhendovou strelou neprekonal!
46:24
Z výsledku sa už stáva debakel, ešte však nie je koniec zápasu. Naši to však majú veľmi dobre rozohrané. Kytnár nebezpečne vystrelil.
44:40
goalSlovensko dalo gól! SAMUEL BUČEK strieľa vo svojom druhom reprezentačnom zápase premiérový gól. Tybor vo veľkej rýchlosti potiahol puk, vystrelil, Kickert len vyrážal pred seba, kde bol spomínaný Samuel Buček a už len doklepol puk do odkrytej brány.

Asistencia: Radoslav Tybor
44:31
Vedieme už o štyri góly, môžme bez tlaku kombinovať. Sme aktívnejší ako Rakúšania.
43:05
goalSlovensko dalo gól! Zavreli sme Rakúšanov v ich obrannom pásme, Buček prihral Malecovi, ktorý puk ešte posunul MAREKOVI ĎALOGOVI, ten nebol dostatočne bránený, riadne napriahol a príklepom prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, puk sa zatrepotal v sieti!

Asistencie: Tomáš Malec, Samuel Buček
42:10
Za bránou bojuje Lantoši a Puliš, podarilo sa nám získať puk, Lantoši sa presunul pred bránu, ale puk nedostal.
41:13
Rakúšania nás zavreli v obrannej tretine, prišla prihrávka spoza brány medzi kruhy a po prudkom zakončení Ganahla musel byť Godla v strehu.
40:18
V úvode tretej tretine ešte musíme odolávať presilovej hre súpera. Puk má v moci Godla, ktorý prerušil hru.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine sme videli až štyri góly, Za Slovensko sa presadili Puliš, Ďaloga a Tybor, o jediný gól Rakúska sa postaral Schneider. Vedieme pohodlne 4:1, uvidíme, ako sa hra bude vyvíjať v záverečnej tretine.

Tretia tretina sa začne približne o 17:51.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:14
Vylúčenie v tíme Slovensko (Graňák – 2 min + 10 min. osobný trest za narazenie zozadu).
38:21
importantV závere presilovky sa Ďaloga svojou rýchlosťou predral do zakončenia, ale tentokrát sa mu nepodarilo dostať puk za Kickertov chrbát.
37:52
Hudáček sa dostal do zakončenia, no Kickert si dal pozor. O čosi neskôr Kytnár krížne prihrával, no puk skončil len na hokejke súpera.
36:41
Rakúšania sa oslobodzujú.
36:25
Vylúčenie v tíme Rakúsko (Zwerger – 2 min., podrazenie).
35:50
importantTybor v ďalšej šanci, veľa nechýbalo a mohol po prieniku skórovať opäť, no Kickert predviedol pekný zákrok a puk zachytil betónom.
34:45
goalSlovensko dalo gól! Súpera sme prečíslili dva na jedna. Hecl neváhal, žabkou prihral voľnému RADOSLAVOVI TYBOROVI, ktorý zoči-voči Kickertovi nezaváhal a prekonal ho strelou medzi betón a vyrážačku. Vedieme opäť o tri góly.

Asistencia: Marek Hecl, Milan Kytnár
34:07
Rakúšania v posledných minútach pridali, vypracovali si niekoľko nebezpečných šancí, z ktorý jednu aj premenili.
32:23
goalRakúsko dalo gól!
Kainz vysunul kolmou prihrávkou za obranu PETRA SCHNEIDERA, ktorý sa rútil sám na Godlu a bekhendom ho aj prekonal.

Asistencia: Lukas Kainz
31:52
Lebler posúval puk Stronga, ten ho však nezachytil. Graňák nahadzoval puk, ale z dorážky sa nám uspieť nepodarilo.
30:52
Snaha o rýchly útok nám nevyšla, hra sa po icingu sťahuje pred Godlu.
30:14
importantGodla doslova vybehol z brány, čím úplne zmiatol Zwergera, ktorému puk ušiel. Pokračujeme ďalej za stavu 3:0 pre Slovensko.
30:14
importantBaranka fauloval Zwergera a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie!
29:54
importantMohli sme inkasovať, no Godla sa na poslednú chvíľu stačil presunúť k ľavej žŕdke a betónom vytesnil zakončenie Ganahla spoza brány!
29:41
Rakúšania sa nevedia dostať do zakončenia, Godla nemá prácu.
28:24
Rakúšania sa dlho pred naším brankárom nezdržali, zatiaľ sa bránime výborne.
27:51
Vylúčenie v tíme Slovensko (Rosandič – 2 min., podrazenie).
27:31
Zakázané uvoľnenie Rakúsko – zadarmo sa dostávame pred Kickerta.
27:18
Z pravého kruhu švihom vystrelil Štrauch, ľahká práca pre Kickerta. Situácii predchádzala na druhej strane strela Ulmera, ktorú zblokoval svojou dlhou hokejkou Ďaloga a preto puk bránu minul.
26:42
Kickertova nie príliš šťastná rozohrávka, Lantoši zachytil puk, ale nedokázali sme to lepšie zúžitkovať.
26:12
Na ľade je viac priestoru, uvidíme, komu to bude viac vyhovovať. Na ťahu sú Rakúšania, ktorí ak chcú so zápasom ešte niečo urobiť, budú sa musieť viac tlačiť dopredu.
25:42
Vylúčenie v tíme Rakúsko (Kristler – 2 min., zdržiavanie hry.)
25:42
Vylúčenie v tíme Slovensko (Graňák – 2 min., nedovolené bránenie).
24:54
importantRakúšania nás prečíslil 3 na 2, z pravej strany prišla prihrávka Hofera na Hauduma, ktorý trestuhodne minul poloprázdnu bránu! Dobrú robotu však odviedol Graňák.
23:34
goalSlovensko dalo gól! Opäť sme prešli jednoducho stredným pásmom, Hudáček prihral MAREKOVI ĎALOGOVI, ktorý sa v rýchlosti zbavil brániaceho hráča a bekhendom poslal puk medzi Kickertov betón a vyrážačku.

Asistencia: Libor Hudáček
23:15
Črtala sa sľubná rakúska akcia, no hráči si to pokazili sami nepresnou prihrávkou.
22:15
Slovensko je povzbudené dvoma gólmi a útočíme, Tybor vystrelil, Buček ešte chcel prihrať Šťastnému, no nebolo kade. Zdržali sme sa však v útočnom pásme zopár desiatok sekúnd.
21:03
goalSlovensko dalo gól! Aj v druhom našom góle mal prsty Hudáček. Nahodil puk na bránu, zdalo sa, že Kickert puk má, no ten sa dostal späť do hry, kde ho dosledoval RADOVAN PULIŠ a poslal ho za bránkovú čiaru!

Asistencia: Libor Hudáček
20:25
Baranka pekne prešiel cez hráča, prihral napravo Štrauchovi, ktorému sa otváral priestor, no v konečnom dôsledku mu nevyšla kľučka a tak ani nezakončil.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely po prvej tretine – 10:7.
V prvej tretine sa nehral oku lahodiaci hokej, hra bola vyrovnaná, no prišla 20. minúta, v ktorej sa nám vydarila rýchla priamočiara akcia a zásluhou Libora Hudáčka vyhrávame nad Rakúskom 1:0.

Druhá tretina sa začne približne o 16:59.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:30
goalSlovensko dalo gól! Jednoduchá rýchla akcia nášho tímu končí gólom! Výbornú robotu odviedol Michal Chovan, počkal si, presnou prihrávkou do jazdy našiel LIBORA HUDÁČKA, ktorý trafil nad rameno Kickerta presne do vinkla!

Asistencia: Michal Chovan
18:59
Hofer clonil Godlovi, ale puk sa mu nepodarilo tečovať do siete. Potom od modrej tvrdo vypálil Zwerger a Godla mal čo robiť.
18:14
Lantoši naštartoval náš ďalší útok, poslal puk do strany, kde Martin Chovan strieľal z veľkého uhla, puk bránu neohrozil, preletel popred bránkovisko.
17:06
Michal Chovan vystrelil z ľavej strany, ale Kickert mal odkrytý výhľad a nebola to pre neho nebezpeční strela, získavame však buly v útočnom pásme.
16:55
Rakúšania nás podržali v obrannej tretine, ale potom si nerozumeli a naši vyhadzujú puk na zakázané uvoľnenie.
15:40
Štajnochovo nahodenie bolo zrazené a puk je už v našom obrannom pásme.
14:53
Ulmer hľadal Hauduma, ale prihrávka presná nebola a tak ani Godla nemusel zasahovať.
13:56
Na štadióne v Luzerne je komorná atmosféra a tak to vyzerá aj na ľade. Zatiaľ nám hráči veľa hokejového umenia neukázali.
13:10
Dvaja proti dvom, Lebler sa rozhodol zakončiť sám, jeho zrazenú strelu musel Godla vyrážať.
12:32
Kopíme chyby v obrane, Rakúšania zatiaľ z toho nič nevyťažili. Na druhej strane Hudáček neprestrelil hradbu tiel pred Kickertom.
11:40
Štrauchova kľučka, dostal sa však až za bránu, odkiaľ prihral Ďalogovi, ktorý to nemal na priamu strelu.
10:48
Tybor vystrelil z pravej strany, trafil brániaceho hráča do nohy a Rakúšanom sa podarilo dostať puk až k našej bráne, musíme to skúsiť opäť, no rakúski hráči nám nedajú dýchať pri rozohrávke.
09:36
Tybor sa kľučkou pekne zbavil hráča a sám zakončil, Kickert bol pozorný a podržal svoj tím.
09:15
Puliš mal na druhej strane spoluhráča, no nedokázal mu prihrať cez súperovho hráča, musíme sa rýchlo vrátiť späť.
08:20
Strela od modrej čiary, ktorú ešte nebezpečne tečoval Haudum, mali sme aj trošku šťastia, ale treba si dávať pozor na rakúskych hráčov, ktorí ukazujú, že vedia byť nebezpeční.
07:55
Rakúšania jednoducho nahodili puk na Godlu a podarilo sa im ho napokon vybojovať, máme s nimi kopec starostí v obrannom pásme.
06:27
Z prvej strieľal Hudáček spomedzi kruhov, puk bránu ale minul, Dopredu idú Rakúšania, konkrétne Kristler.
05:23
Hofer krížne prihrával, no jeho prihrávka adresáta nenašla. Až o čosi neskôr sa nám podarilo prejsť do útoku, puk potiahol Lantoši, od modrej vystrelil Koch a puk je zrazený na ochrannú sieť.
04:01
importantPrišli sme o puk v obrannej tretine a do nebezpečného zakončenia sa dostal Schneider, ktorému sa nepodarilo prepasírovať puk cez Godlove betóny!
03:33
Súboje pri mantineli, puk získalo Slovensko, zakladá ďalší útok spoza Godlu, no Rakúšania vysoko napádajú a podarilo sa im získať puk. Godla je nútený hru prerušiť.
01:06
Ďaloga sa predral pred Kickerta a je naším prvým zakončujúcim hráčom.
00:58
Naši od úvodu nasťahovaní v útočnom pásme, motajú sa ale pri mantineli, zaútočili tak Rakúšania a Godla musel po prvýkrát zasahovať.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Rakúsko: Kickert – Schlacher, Strong, Peter, Unterweger, Ulmer, Wolf, Kirchschlager, Lindner – Kristler, Brucker, Lebler – Schneider, Nissner, Ganahl (C) – Hofer, Haudum, Zwerger – Macierzynski, Obrist, Richter

Slovensko: Godla – Chovan Martin, Rosandič, Baranka (A), Ďaloga, Štajnoch, Graňák (C), Malec, Koch – Lantoši, Hudáček, Puliš – Štrauch, Kytnár (A), Chovan Michal – Buček, Šťastný, Tybor – Šoltés, Hecl.
Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v úvodnom vystúpení na turnaji o Švajčiarsky pohár s olympijským výberom Ruska tesne 1:2. Našich hokejistov tak čaká dnes od 16:15 zápas o tretie miesto, v ktorom nastúpia proti Rakúsku. To včera nestačilo na domácich Švajčiarov a podľahlo im 1:3.

Oproti včerajšiemu zápasu nastanú v zostave slovenského tímu dve zmeny. Do brány sa postaví Denis Godla, kvôli zraneniu dnes s určitosťou nenastúpi Branislav Rapáč.


Slovensko – Rusko olympionici 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Góly: 40. Martin Chovan (Lantoši) – 40.Provoľňov (Fiodorov), 55. Chochlačiov (Alexejev)

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lemelin, Dipietro – Duarte, Altmann (všetci Švaj.), 1521 divákov

Slovensko: Košarišťan – Martin Chovan, M. Rosandič, Baranka, Marek Ďaloga, Štajnoch, Graňák, T. Malec, Koch – Lantoši, L. Hudáček, Puliš – Štrauch, Kytnár, Michal Chovan – S. Buček, A. Šťastný, Tybor – Šoltés, B. Rapáč, M. Hecl
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci si zastrieľali. V súboji o tretie miesto dali Rakúsku šesť gólov