Po prvom góle upadli slovenskí hokejisti do delíria, potom súpera dorazili

Momentka zo zápasu Slovensko - Nórsko.
Momentka zo zápasu Slovensko - Nórsko. (Autor: Pavol Gašpar)
Nikola Baďová|15. dec 2022 o 22:40

Hodiny hypnotizoval už desať minút pred koncom zápasu.

BRATISLAVA. „Je to krásny pocit. O takomto debute som sníval,“ tešil sa medzi novinármi slovenský brankár Samuel Hlavaj, ktorého vyhlásili za hviezdu zápasu. 

Dvadsaťjedenročný debutant v slovenskom drese si pripísal v úvodnom zápase Vianočného Kaufland Cupu 2022 čisté konto. V stretnutí proti Nórsku predviedol niekoľko výborných zákrokov a výraznou mierou podržal tím pri víťazstve 6:0. 

„Bol to náročný zápas. Ťažko som sa do neho dostával, pretože striel bolo spočiatku málo,“ prezradil hráč Slovana Bratislava.  

„Odchytal skvelé stretnutie. Je to pre neho povzbudenie. Nemal veľa striel, v prvej tretine boli iba dve. Udržal sa v koncentrácii a v oslabeniach vytiahol skvelé zákroky. V bráne sme mali istotu,“ pochválil jeho výkon v bráne asistent trénera Ján Pardavý. 

Zavrel vráta

Výsledok sa však nerodil ľahko. Nóri hrali tvrdo a slovenských hráčov vedeli dostať aj pod tlak. Najmä pri hrách Slovenska v oslabení. 

„Najkritickejšia bola nórska presilovka. Vtedy boli dve minúty v obrannom pásme,“ opísal najťažší moment brankár. 

Spoluhráči veľa striel zblokovali a hrali výborne v defenzíve, čím výrazne pomohli Hlavajovi udržať čisté konto. On sám vynikal najmä v práci s hokejkou a dlhých prihrávkach. 

„Z jeho strany to bola veľká pomoc pre obrancov. Brankár, ktorý nedostane gól, neprehrá. Klobúk dole, že na domácom ľade zavrel vráta,“ zhodnotil Róbert Lantoši. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Po prvom góle upadli slovenskí hokejisti do delíria, potom súpera dorazili