Marinčin s Daňom tím neposilnia. Hovorilo sa aj o hráčoch z NHL

Marko Daňo v drese českého majstra HC Oceláři Třinec.
Marko Daňo v drese českého majstra HC Oceláři Třinec. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|2. máj 2023 o 13:50

Slovákov čaká v príprave dvojzápas s Rakúskom.

TRENČÍN. Slovenská hokejová reprezentácia sa na majstrovstvách sveta 2023 predstaví bez obrancu Martina Marinčina a útočníka Marka Daňa.

V utorok o tom na zraze v Trenčíne informoval Peter Frühauf, asistent hlavného reprezentačného trénera Craiga Ramsayho.

"Obaja mali náročné sezóny. Ich zdravotný stav nie je, žiaľ, stopercentný a preto sme sa dohodli, že budeme pokračovať bez nich," povedal.

Daňo bol najlepší strelec základnej časti, v 51 dueloch v drese Třinca strelil 29 gólov a pridal 22 asistencií. Vo vyraďovacej časti dal tri góly v 20 zápasoch (3+6).

Marinčin, ktorý v Třinci pôsobí druhú sezónu a získal druhý majstrovský titul, odohral v tejto sezóne 70 zápasov s bilanciou 4 góly a 17 asistencií.

VIDEO: Asistent trénera Peter Frühauf informuje o zmenách v kádri

Frühauf sa vyjadril aj k možným posilám z NHL.

"Čo viem ja, Erik Černák ešte nie je zdravý. Takže je predčasné o tom rozprávať. Vieme asi o aký typ zranenia išlo a nechceme na neho vytvárať tlak. V prvom rade si potrebuje oddýchnuť," povedal ohľadne obrancu Tampy Bay.

"V prípade Jara Haláka tá možnosť, samozrejme, je. Je to hráč NHL a zvažujeme všetko možné. Budeme s ním v kontakte, no dáme mu nejaký deň, keďže len v noci vypadli. Som zvedavý ako sa to bude uberať," dodal Frühauf .

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Marinčin s Daňom tím neposilnia. Hovorilo sa aj o hráčoch z NHL