Dvadsiatka v príprave na MS zdolala Nemecko, dvoma gólmi sa blysli Demek a Petrovský

Maxim Štrbák v zápase Slovensko - Nemecko v rámci prípravy na MS v hokeji do 20 rokov 2022.
Maxim Štrbák v zápase Slovensko - Nemecko v rámci prípravy na MS v hokeji do 20 rokov 2022. (Autor: Twitter WorldJuniors)
Sportnet|4. aug 2022 o 23:35 (aktualizované 5. aug 2022 o 11:37)

Slovenskí mladíci strelili v záverečnej tretine až štyri góly.

Prípravný zápas pred MS v hokeji do 20 rokov 2022

Slovensko U20 - Nemecko U20 5:3 (0:1, 1:1, 4:1)

Góly: 33. Demek, 44. Demek (Sýkora, Štrbák), 50. Myklucha (Kašlík, Dvorský), 58. Petrovský (Petrovický), 60. Petrovský (Petrovický, Stripai) - 19. Blank (Rossmy), 31. Munzenberger (Rutkowski), 46. Szuber (Blank, Samanski)

Zostava Slovenska: Latkóczy (Andrisík) - Petrovický, Stripai, Nátny, Štrbák, Groch, Žabka, Bakala, Laurenčík - Jedlička, Demek, Sýkora - Petrovský, Myklucha, Kašlík - L. Nemec, Dvorský, Faith - Honzek, Repčík, Myšiak - Kolenič

EDMONTON. Slovenskí reprezentanti zvládli prvý prípravný zápas pred MS v hokeji do 20 rokov 2022, keď v kanadskom Edmontone zdolali rovesníkov z Nemecka 5:3.

Zápas sa hral na hlavnej ploche arény Rogers Place.

Slováci otočili duel v tretej tretine, v ktorej strelili štyri góly. Dvoma presnými zásahmi v zápase sa blysol Jakub Demek.

Rozhodujúci gól strelil Servác Petrovský, ktorého si v tohtoročnom drafte vybrala zo 185. miesta Minnesota Wild. V poslednej minúte pridal Petrovský aj svoj druhý zásah a poistil triumf Slovákov.

VIDEO: Reakcie Slovákov po víťazstve nad Nemeckom

Bodoval aj druhý nedávno draftovaný Slovák v tíme - Adam Sýkora si pripísal asistenciu pri druhom góle Demeka. Sýkoru si v drafte zo 63. miesta vybral New York Rangers.

Brankár Šimon Latkóczy kryl 28 z 31 striel súpera s úspešnosťou 90,3 percenta. Slováci vyslali na nemeckú bránku o jednu strelu menej.

Slovenských mladíkov čaká pred šampionátom ešte generálka. V piatok vyzvú Švajčiarsko, zápas sa začne o 23.00 h.

Hlasy po zápase

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Bol to veľmi dôležitý zápas, pre reprezentáciu do 20 rokov vôbec prvý v sezóne 2022/23. Čaká nás dlhá cesta k ideálnej hre. Duel s Nemeckom nám v prvých dvoch tretinách odhalil naše slabé stránky, v tretej zasa tie silné. Záverečné dejstvo symbolizovalo náš charakter a našu vnútornú silu. Využili sme tri presilové hry, čo je dobré znamenie do ďalšieho diania. Napriek tomu nás stále čaká veľa práce."

Servác Petrovský, strelec dvoch gólov v zápase: "V úvode sme boli trošku rozlietaní. Absolvovali sme iba jeden tréning pred zápasom, bolo to cítiť. Pred treťou tretinou sme si sadli a čosi povedali v kabíne aj na striedačke. Zabralo to. Bolo to oveľa ľahšie. Víťazstvo sme strhli na svoju stranu vďaka dobrej partii a tímovému duchu, ktorý nás zdobí."

Jakub Demek, strelec dvoch gólov v zápase: "Rozbiehali sme sa pomalšie, bol to prvý zápas pre každého po dlhšom čase. Časom to bolo lepšie. Ukázali sme silu tímu, že ani za nepriaznivého stavu sa nezlomíme a dokážeme zdolať kohokoľvek."

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dvadsiatka v príprave na MS zdolala Nemecko, dvoma gólmi sa blysli Demek a Petrovský