Mladí Slováci predviedli fantastickú otočku, na šampionát sa naladili víťazne

Fotka z prípravného zápasu hráčov do 20 rokov Slovensko - Nemecko.
Fotka z prípravného zápasu hráčov do 20 rokov Slovensko - Nemecko. (Zdroj: SZĽH)
Sportnet, TASR|22. dec 2023 o 21:56

Slovenskí reprezentanti zmazali trojgólové manko v tretej tretine.

Prípravný zápas pred MS v hokeji U20 2024

Slovensko - Nemecko 6:5 pp (0:2, 2:2, 3:1 - 1:0)

Góly: 24. Sýkora (Štrbák), 30. Čiernik (Žabka), 44. Mešár (Kmec), 50. Honzek (Mišiak, Radivojevič), 52. Štrbák (Petrovský, Sýkora), 63. Dvorský (Štrbák) - 13. Schreiner (Hubner), 19. Schreiner (Lutz), 39. Oswald (Hauf, Lutz), 40. Oswald (Hordler, Hubner), 43. Assavolyuk Brandl

Zostava Slovenska: Gajan - Štrbák, Nátny, Kmec, Moško. Radivojevič, Pišoja, Baran, Žabka - Mešár, Petrovský, Sýkora - Čiernik, Dvorský, Mišiak - Pekarčík, Repčík, Honzek - Šotek, Dej, Žlnka

KUNGSBACKA. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov zdolala vo svojom druhom prípravnom vystúpení pred štartom juniorského šampionátu výber Nemecka 6:5 po predĺžení.

Napravila si tak chuť zo zápasu spred niekoľkých dní. Prvý prípravný duel odohrali Slováci proti mužstvu Fínska, ktorého podľahli jednoznačne 1:5.

Mladých Slovákov nerozhodil ani nepriaznivý stav v tretej tretine, keď prehrávali už 2:5. Troma gólmi zmazali manko a doviedli zápas do predĺženia.

V ňom zariadil triumf zverencov trénera Ivana Feneša v presilovej hre Dalibor Dvorský, ktorý skóroval parádnou strelou z pravého kruhu.

"Bol to zápas, ktorý ukázal všetky naše silné stránky, to bol ten skvelý návrat do zápas. Ukázal pravú tvár tohto tímu, ktorý vie strieľať veľa gólov a je nezlomný. To je veľké plus pred prvým zápasom na majstrovstvách sveta.

Tento duel nám ukázal aj veci, ktoré musíme zlepšiť. Ide o blokovanie striel, chodenie pred bránku súpera. Boli tam aj straty pukov, ktorými sme súperovi dali šancu dostať sa do vedenia. Vyšli nám presilovky, čo nás teší, v početnej výhode padol aj víťazný gól.

Videli sme veľa vynikajúcich výkonov, ale aj veľa výkonov, ktoré do prvého duelu musíme zlepšiť. Hlavne si musíme ukázať detaily, ktoré na tejto úrovni fungujú, aj veci, ktoré by nás mohli stať víťazstvo," zhodnotil tréner Feneš pre SZĽH.

Slováci sa do Göteborgu, dejiska MS, presunú na Štedrý deň. Prvý duel odohrajú 26. decembra od 12.00 h proti Čechom. Následne ich v základnej skupine čakajú ešte Švajčiari, Nóri a Američania.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mladí Slováci predviedli fantastickú otočku, na šampionát sa naladili víťazne