Bačo si proti Lotyšom odpyká trest, Slováci majú náhradu za Honzeka

Momentka zo zápasu Slovensko - USA na MS v hokeji do 20 rokov 2023.
Momentka zo zápasu Slovensko - USA na MS v hokeji do 20 rokov 2023. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
TASR|30. dec 2022 o 09:27

Samuela Honzeka nahradí Martin Mišiak.

MONCTON. Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v piatkovom zápase majstrovstiev sveta do 20 rokov 2023 v Kanade proti Lotyšsku bez Róberta Bača, na súpisku však pribudol Martin Mišiak.

Devätnásťročný útočník Bačo si odpyká jednozápasový trest za faul zo záveru stredajšieho stretnutia s USA.

Košický odchovanec necelé štyri sekundy pred koncom duelu s Američanmi pri mantineli nedovolene atakoval Gavina Brindleyho.

Rozhodcovia si následne prezreli videozáznam, na základe ktorého uložili slovenskému reprezentantovi trest na päť minút a do konca zápasu.

Disciplinárna komisia šampionátu vo štvrtok preskúmala spomenutý incident a usúdila, že Bačo krosčekom ohrozil zdravie a bezpečnosť súpera. Preto mladého útočníka potrestala stopkou na najbližší zápas proti Lotyšsku.

V súboji s pobaltským protivníkom môžu tréneri počítať s devätnástimi korčuliarmi. Trénerský štáb namiesto zraneného Samuela Honzeka doplnil na súpisku Martina Mišiaka.

Honzek utrpel v dueli proti USA rezné poranenie v oblasti ľavého lýtka, ktoré si vyžiadalo akútne ošetrenie a napokon ho vyradilo z celého turnaja. Liečiť sa bude 4 až 6 týždňov.

Z hokejistov mimo šampionátového kádra s tímom trénuje ešte obranca Michal Laurenčík.  Informácie priniesol portál Hockey Slovakia.

MS v hokeji do 20 rokov 2023 (MS U20)

Nachádzate sa tu:
Domov