Hrbatý verí, že bude vypredané. Na Slovensko príde bývalá svetová trojka

Miloš Raonič.
Miloš Raonič. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. okt 2018 o 16:12

Slovákov čaká atraktívny súper.

BRATISLAVA. Bývalá svetová trojka Milos Raonic a predstaviteľ dravej nastupujúcej generácie Denis Shapovalov, to sú najznámejšie mená súčasného mužského tenisu v Kanade.

A práve Kanaďania budú začiatkom februára 2019 súpermi Slovákov v kvalifikačnom súboji o účasť vo finálovom turnaji zreformovaného Davisovho pohára.

"Pre impulz a rozvoj tenisu je skvelé, že môžeme v domácom prostredí privítať takýto svetový tím," potešil sa Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu.

"Teším sa na vypredanú halu a na skvelý svetový tenis, pretože aj naši reprezentanti môžu svojou kvalitou prispieť k úžasnému športovému zážitku," doplnil.

Bývalá svetová trojka

Raonic má 27 rokov, za sebou finále Wimbledonu 2016 a tiež semifinále Australian Open 2016, na hlavnom okruhu ATP vyhral osem turnajov.

Rodák z Čiernej Hory je štatisticky jedným z najlepšie podávajúcich hráčov súčasnosti, ale má aj solídnu celodvorcovú hru.

V Davisovom pohári účinkuje od roku 2010 a dosiaľ sa predstavil v dvanástich zápasoch Kanady s bilanciou 16-5 vo dvojhre a 2-1 vo štvorhre. Raonic obľubuje najmä tvrdý povrch, na ňom má v Davisovom pohári bilanciu 13-3.

Vo svetovom rebríčku je aktuálne na 21. priečke, svetovou trojkou bol v novembri 2016 až januári 2017.

VIDEO: Raonic je známy svojím delovým podaním:

Kližan už Shapovalova zdolal

Iba 19-ročný Shapovalov zatiaľ nemá v zbierke turnajový titul na okruhu ATP, ale v júni tohto roku sa vyšplhal na 23. miesto rebríčka ATP.

V tomto roku si šikovný ľavák zahral v semifinále v Delray Beach, Madride aj Tokiu, vo štvrťfinále v Petrohrade ho vyradil Martin Kližan. Jeho daviscupová bilancia vo dvojhre je 5-3, štvorhru na tomto fóre ešte nehral.

Súčasným kapitánom Kanaďanov je Frank Dancevic, ktorý zámorskú krajinu viedol aj v nedávnom zápase play off o účasť medzi elitou proti Holandsku.

V Toronte vyhrali domáci 3:1, súčasťou ich tímu boli aj deblista Daniel Nestor a tiež Vasek Pospisil. Dancevic prevzal kanadský tím začiatkom tohto roka, keď nahradil dvanásť rokov slúžiaceho Martina Laurendeaua.

Denis Shapovalov
Denis Shapovalov (Autor: SITA/AP)

Zrejme zvolia antuku

Kanada je súčasťou Davisovho pohára od roku 1913 a za 89 rokov jej hráči odohrali v bojoch o tzv. šalátovú misu 154 zápasov s bilanciou 66 víťazstiev - 88 prehier.

V elitnej svetovej skupine strávili Kanaďania desať rokov, ich najlepším výsledkom je semifinále z roku 2013. V súboji o postup do finále vtedy nestačili na Srbov (2:3).

V daviscupovom renkingu patrí Kanade 17. priečka, Slovensko je na 29. mieste.

"Kanada je veľmi atraktívny súper s kvalitnými hráčmi ako Raonic, Shapovalov a Pospisil. Takže verím, že po dlhej dobre bude Národné tenisové centrum vypredané a zažijeme takú atmosféru, akú sme tu nemali možno od roku 2005, keď sme boli vo finále," uviedol kapitán tímu Dominik Hrbatý pre SITA.

"Najpravdepodobnejšie zvolíme ako povrch antuku, na ktorej máme šancu proti dobre podávajúcim kanadským hráčom," doplnil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Hrbatý verí, že bude vypredané. Na Slovensko príde bývalá svetová trojka