Mal Feneš riskovať? Namiesto hokejovej rozprávky je poučný koniec plný sĺz (komentár)

Martin Mišiak a Róbert Bačo v zápase proti Kanade.
Martin Mišiak a Róbert Bačo v zápase proti Kanade. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Rusnák|3. jan 2023 o 11:30

Komentár Ondreja Rusnáka.

Napriek prehre po predĺžení a vypadnutí vo štvrťfinále proti domácej Kanade, si juniorská hokejová reprezentácia zaslúži za celé majstrovstvá sveta do 20 rokov pochvalu.

Asi málokto čakal, že obhajca titulu bude takto blízko k prehre. Po šanci Serváca Petrovského v predĺžení delili juniorov len centimetre od najväčšieho prekvapenia v histórii slovenského hokeja.

Nakoniec je z toho z toho „len“ juniorský Vancouver, keď sme síce prehrali, ale získali si srdcia fanúšikov a uznanie hokejového sveta.

Tohtoročný juniorský reprezentačný výber mal po dlhých rokoch reálnu šancu na medailu. Mal základný stavebný kameň, brankára Adama Gajana.

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Ten sa výkonmi minimálne vyrovnal Godlovi, Janusovi a Lašákovi, ktorí stáli v bránkovisku pri troch slovenských semifinálových účastiach na MS.

Taktiež v obrane, i v útoku nebol hráč, o ktorom by sa mohlo povedať, že na turnaji pohorel. 

Výkony hráčov počas turnaja boli priemerné, až nadpriemerné a v zápase s Kanadou išli na svoj výkonnostný limit všetci hráči.

Karhať jednotlivcov za drobné individuálne nedostatky je aktuálne bezpredmetné.

Tréner Ivan Feneš a jeho tím mal turnaj ako na hojdačke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mal Feneš riskovať? Namiesto hokejovej rozprávky je poučný koniec plný sĺz (komentár)