Hokejbalistov vyradil outsider, prvýkrát na MS nezískajú medailu

Slovenskí hokejbalisti inkasujú gól v zápase proti Grécku.
Slovenskí hokejbalisti inkasujú gól v zápase proti Grécku. (Autor: hokejbal.sk)
Sportnet|26. jún 2022 o 00:14

Slovenskí hokejbalisti prehrali vo štvrťfinále MS v Kanade.

MS v hokejbale 2022

Slovensko - Grécko 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 11. Teplický (Svitana, Bobál), 30. Teplický (Oravec), 37. Bobál (Svitana, Oravec) – 4. Karvounaris (Tsingelis), 9. M. Barbas (Arkalis, S. Taskas), 23. Kuczmarski (Joshua Barbas), 41. Karvounaris

Slovensko: Kučera – Lukáč, Minárik, Vidlár, M. Gajdoš, Horváth, Salajka, Bujdák, I. Gajdoš – Vozár, Balga, Korbáč, Cíbik, Lukačovič, Fumač, Rampáček, Piják, Behúl, Simon, Svitana, Oravec, Teplický, Bobál

Grécko: Bitsakis – Joseph Barbas, Antanaopoulos, Rompotinos, Kostopoulos, Adamou, Nesteropoulos, A. Kakivelis – Arkalis, Bozinakos, Pitsikoulis, Alvo, Tsingelis, Abbandonato, Klitirinos, M. Barbas, Kuczmarski, Vagenas, N. Taskas, Joshua Barbas, S. Taskas, C. Kakivelis, Karvounaris

LAVAL. Slovenskí reprezentanti nečakane prehrali už vo štvrťfinále MS v hokejbale 2022, v sobotňajšom dueli nestačili na Grékov po výsledku 3:4. Turnaj sa koná v hale Place Bell, kanadskom meste Laval blízko Montrealu.

Grécko si vypracovalo už v 9. minúte dvojgólový náskok, na ktorý tím Slovenska zareagoval gólom Libora Teplického. V druhom dejstve Gréci v 23. minúte zvýšili na 3:1, o sedem minút znova Teplický znižoval na rozdiel jedného gólu.

Slovákom sa podarilo vyrovnať v 37. minúte, keď po druhej asistencii Patrika Svitanu a Borisa Oravca skóroval Filip Bobál. Päť minút pred koncom však druhým gólom v zápase rozhodol o gréckom postupe Peter Karvounaris.

Zverenci trénera Mojmíra Hojera prestrieľali súpera 33:23, skvelý výkon však podal grécky brankár Alex Bitsakis, ktorý mal úspešnosť zákrokov 91,67 %.

"Ťažko sa to hodnotí, som veľmi sklamaný. Po prvý raz sme na MS nezískali medailu, v tejto chvíli sa mi len ťažko hľadajú slová," povedal Hojer.

Slováci mali na turnaji najvyššie ambície. Posledné štyri svetové šampionáty vyhrali, prípadným piatym triumfom by prekonali historický rekord Kanady.

"Sme sklamaní, chceli sme viac. Žiaľ, zlyhali sme. Po góle na 3:3 sme sa až príliš naháňali za štvrtým gólom a pykali sme. Po štyroch tituloch v sérii sme chceli aj piaty, ale na tomto fóre sa nedá vyhrávať donekonečna. Pokúsime sa to napraviť o dva roky vo Švajčiarsku," skonštatoval autor dvoch gólov Teplický.

Ostatní favoriti vo štvrťfinále nezaváhali. USA zdolalo Taliansko 5:1, Česi deklasovali Fínov 9:1 a Kanada strelila dvojciferný počet gólov proti Haiti (10:1).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Hokejbalistov vyradil outsider, prvýkrát na MS nezískajú medailu