Proti Francúzsku bude chytať Čiliak, zostava sa oproti Rakúsku nemení

Marek Čiliak.
Marek Čiliak. (Autor: TASR)
TASR|10. máj 2018 o 11:55

Zápas sa hrá vo štvrtok o 16:15.

Zostava SR proti Francúzsku:

Čiliak - Čajkovský, Sekera, Graňák, Marek Ďaloga, Ch. Jaroš, Fehérváry, Mário Grman, A. Jánošík - T. Jurčo, Krištof, L. Nagy - Marcel Haščák, Marek Hovorka, Martin Bakoš - Svitana, Buc, Dávid Bondra - Cingel, Tomáš Marcinko, A. Kudrna

KODAŇ. Slovenskí reprezentanti nastúpia na štvrtkový zápas na MS v hokeji 2018 proti Francúzsku o 16:15 opäť v bránke s Marekom Čiliakom.

V poli budú hrať v rovnakom zložení ako v predchádzajúcom dueli proti Rakúsku.

Čiliak a kapitán Sekera mali v ostatných dňoch menšie ťažkosti s virózou, ale deň oddychu im stačil na zotavenie. "Obaja sú už v poriadku a budú hrať. Do bránky sa tak vráti Čiliak, v poli je zostava rovnaká," povedal po rannom rozkorčuľovaní asistent trénera Vladimír Országh.

Slováci nastúpia na duel v modrých dresoch, Francúzi sa predstavia v bielych.

Stretnutie budú rozhodovať Roman Gofman z Ruska a Čech Antonín Jeřábek, na čiarach im budú pomáhať Dán Rene Jensen a Jon Kilian z Nórska.

Aby hráči mali zdravé sebavedomie

Tréneri slovenských hokejistov sa pred štvrtkovým duelom zamerali na mentálnu stránku prípravy.

V hráčoch chcú vzbudiť zdravé sebavedomie a vyvarovať sa situácii, aká nastala v závere duelu s Rakúskom, keď boli príliš pasívni.

Slováci v poslednom stretnutí vyhrávali 3:1 a mali prevahu, v tretej tretine sa však stiahli a prenechali aktivitu súperovi.

Musíme byť koncentrovaní na celých 60 minút. Nemôžeme mať výpadky ako doteraz.


Vladimír Országh, asistent trénera Slovenska

"Rozdelili by som to na dve polovice. V prvej časti sme dobre korčuľovali, boli sme aktívni a vytvárali sme si tlak. Naopak, v druhej sme prestali robiť veci, ktoré nám dovtedy fungovali. Hrali sme pasívne a začali sme sa až príliš obávať o výsledok," povedal asistent trénera Vladimír Országh.

So štábom preto dali pred štvrtkovým stretnutím dôraz na mentálnu prípravu.

"Je to veľká súčasť hokeja a celkovo športu. Chceme, aby sa uvoľnili, hrali s pukom, nezahadzovali ho, aby si aj trošku dovolili a mali také zdravé sebavedomie. Dúfame, že sa to prenesie aj do dnešného zápasu," uviedol.

Országh: Nemôžeme mať výpadky ako doteraz

Asistent trénera očakáva od Francúzska podobný výkon, aký predviedlo v dvojici prípravných zápasov koncom apríla v Nitre a Piešťanoch. Slováci vyhrali prvý 4:0, v druhom ťahali za kratší koniec 2:3.

"Toto sú majstrovstvá sveta, takže tá intenzita bude oveľa väčšia. Ale čo sme si robili ich rozbor, tak myslím, že na 80 percent budú hrať rovnako ako v prípravných zápasoch," myslí si Vladimír Országh.

"My musíme hrať svoju hru, musíme byť aktívni smerom dopredu, hrať stále piati pokope a pomáhať si. Keď má jeden hráč puk, ďalší štyria sa musia uvoľňovať. Ale hlavne musíme byť koncentrovaní na celých 60 minút. Nemôžeme mať výpadky ako doteraz."

Tímové fotenie Slovenska na MS v hokeji 2018: fotogaléria

15.5.2018

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Proti Francúzsku bude chytať Čiliak, zostava sa oproti Rakúsku nemení