V semifinále po 20 rokoch! Ešte nekončíme, odkazuje hrdina osemnástky Dvorský

Radosť Slovenska z postupu po štvrťfinále Fínsko - Slovensko na MS do 18 rokov 2023.
Radosť Slovenska z postupu po štvrťfinále Fínsko - Slovensko na MS do 18 rokov 2023. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)
Šimon Čop|27. apr 2023 o 18:25

Slováci vo štvrťfinále prekvapivo zdolali Fínov.

PORRENTRUY. Senzácia je na svete, medaila na dosah ruky! Slovenskí hokejisti postúpili na MS v hokeji do 18 rokov 2023 do semifinále.

Vo štvrťfinále sa postarali o najväčšie prekvapenie doterajšieho priebehu šampionátu. Zdolali favorita na zlato z Fínska.

Hokejový zázrak juniorov, ktorí vlani hrali v nižšej divízii majstrovstiev. Aj tak by sa dala nazvať rozprávka, ktorú družina okolo kapitána Maxima Štrbáka napísala urputným výkonom a nezlomnou vôľou.

Hoci Fíni väčšinu času dominovali, Slováci ich vyškolili v efektivite. Na strely prehrali 16:56, no na góly - zásluhou trojbodového Dvorského, Masnicu a Cedza - vyhrali tesne 3:2.

JOJ Šport
MS v hokeji do 18 rokov 2023 v TV
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Vzopreli sa osudu

V semifinále majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie si Slováci zahrajú len po tretíkrát a vôbec po prvý raz od roku 2003.

Zverenci Tibora Tartaľa napodobnili legendy. V roku 1999 vybojovali pre svoju krajinu bronz Marián Gáborík, Marcel Hossa, Milan Bartovič či Tomáš Surový. O štyri roky neskôr Jaroslav Halák, Ivan Baranka alebo Boris Valábik.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Slovensko - Fínsko /zdroj: JOJ Šport/

"Máme sebadôveru. Naším heslom je, že spoločne vytrváme. Ideme hrať semifinále a nesmierne sa na to tešíme!" odkazuje tréner Tibor Tartaľ.

Slovenskou kabínou po odchode z ľadu otriasali decibely a veľké emócie. Prežívali ich všetci, tréneri aj hráči. Puk pre najlepšieho hráča dostal brankár Samuel Urban, v šatni zneli známe pokriky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V semifinále po 20 rokoch! Ešte nekončíme, odkazuje hrdina osemnástky Dvorský