Štvrťfinálové dvojice MS sú známe. Dvorský a spol. môžu nadviazať na šampionát U18

Dalibor Dvorský sa raduje po štvrťfinálovej výhre nad Fínskom na MS do 18 rokov 2023.
Dalibor Dvorský sa raduje po štvrťfinálovej výhre nad Fínskom na MS do 18 rokov 2023. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)
Sportnet|31. dec 2023 o 22:07

Štvrťfinále prinesie aj reprízu predošlého finále.

GÖTEBORG. Slovenskí hokejisti už poznajú meno súpera, proti ktorého zabojujú o postup do semifinále na MS hráčov do 20 rokov 2024.

Výhra Kanady nad Nemeckom v poslednom zápase skupinovej časti definitívne rozhodla o tom, že zverenci Ivana Feneša budú čeliť Fínom.

Slováci totiž skončili v A-skupine s bilanciou tri výhry a jedna prehra na druhom mieste a Suomi stačilo päť získaných bodov na tretiu priečku v B-čku.

Slovenská dvadsiatka sa tak bude snažiť napodobniť výkon osemnástky z ostatného šampionátu. Tím, v ktorom boli Dvorský, Pekarčík, Štrbák, Pišoja, Kukumberg či Urban zdolal v apríli vo štvrťfinále Fínov 3:2.

Blysli sa najmä neskoršie draftové výbery St. Louis Blues. Dvorský dosiahol vo štvrťfinále bilanciu 1+2, Pekarčík asistoval pri dvoch góloch.

Štvrťfinálový program prinesie okrem iného aj reprízu finále predošlých majstrovstiev sveta, keďže hokejisti Kanaďania vyzvú Česko.

Program štvrťfinále MS do 20 rokov 2024

  • 12:00 Slovensko - Fínsko
  • 14:30 Kanada - Česko
  • 17:00 USA - Lotyšsko
  • 19:30 Švédsko - Švajčiarsko

*zápasy sa hrajú v utorok 2. januára

Švédi budú chcieť potvrdiť úlohu favorita v súboji proti Švajčiarsku a snáď najväčšou senzáciou by bola prípadná výhra Lotyšska nad USA, ktoré sú jediným tímom, ktorý ešte neokúsil horkosť prehry.

Nemcov napriek prekvapivej výhre nad Fínskom čaká len boj o záchranu, kde sa stretnú s Nórskom, ktoré na šampionáte ako jediné nebodovalo.

Slováci nastúpia na svoj štvrťfinálový zápas v utorok v hale Frölundaborg. Rovnako ako všetky predošlé zápasy budú hrať o 12.00 h.

Slovenskí mladíci na MSJ hrali vo štvrťfinále aj vlani, potrápili v ňom neskorších šampiónov z Kanady. Zatiaľ naposledy do semifinále "prekĺzli" ešte na prelome rokov 2014 a 2015, napokon z toho bol bronz.

Cez štvrťfinále prešli Slováci v ére samostatnosti zatiaľ iba trikrát a bronz brali aj v januári 1999, v sezóne 2008/2009 z toho bola 4. priečka.

O dvojiciach pre semifinále rozhodne nasadenie tímov po základných skupinách. Najvyššie nasadený postupujúci tím zo štvrťfinále sa stretne so štvrtým nasadeným. Finále MS je na programe v piatok 5. januára o 19.30.

Tabuľka skupiny A

Tabuľka skupiny B

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Štvrťfinálové dvojice MS sú známe. Dvorský a spol. môžu nadviazať na šampionát U18