Ťažko karhať, keď chlapci na viac nemajú, hovorí expert po prehre s Fínskom

Momentka zo zápasu Slovensko - Fínsko na MS U20 v hokeji.
Momentka zo zápasu Slovensko - Fínsko na MS U20 v hokeji. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)
Nikola Baďová|14. aug 2022 o 23:40

Najlepším slovenským hráčom zápasu sa stal Servác Petrovský.

EDMONTON, BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti sa predstavili na majstrovstvách sveta do 20 rokov v poslednom zápase skupiny A proti Fínsku.

S obhajcami bronzovej medaily zviedli vyrovnanú partiu iba časť prvej tretiny a nakoniec prehrali vysoko 3:9.

Zaujímavosťou bolo, že jedným z hlavných rozhodcov bol Fín. Nasadzovanie arbitrov do jednotlivých zápasov na juniorských aj seniorských šampionátoch má na starosti IIHF.

Súper vyslal do dejiska preloženého šampionátu takmer identickú zostavu ako v zime. S výnimkou dvoch hráčov majú všetci skúsenosti s mužským hokejom.

„Každý fínsky výber je korčuliarsky zdatný. Bude dôležité s nimi korčuľovať, vyhýbať sa faulom a tlačiť sa do brány. Musíme vyhrať nad Fínskom a nebudeme musieť kalkulovať,“ avizoval pre SZĽH pred duelom útočník štvrtej formácie Martin Mišiak.

Gól z prvej akcie

Slovensko malo pred záverečným vystúpením dobrú východiskovú pozíciu do štvrťfinálových bojov, keď v sobotu v noci zdolalo Lotyšsko 3:2 po nájazdoch. Na definitívne potvrdenie si muselo počkať po skončení stretnutia Lotyšsko – Česko.

„Slovenský výber je veľmi mladý a dobre vieme, akí hráči zostali na Slovensku. Vývoj v skupine A je očakávaný. Ak postúpime zo skupiny, to je najviac, čo môžeme dosiahnuť,“ zhodnotil šance zverencov Ivana Feneša expert RTVS Ondrej Rusnák. 

Bývalý hokejista potvrdil silu fínskeho kádra. „Fíni majú v zostave troch nedraftovaných hráčov, my troch draftovaných. Táto štatistika hovorí za všetko.“

Kvalitu Severanov potvrdil už po 35 sekundách Kasper Simontaival, ktorý skóroval po individuálnej chybe obrancu Rayena Petrovického.

„Nič horšie sa tímu nemôže stať, ako keď kapitán v prvom striedaní urobí kardinálnu chybu. Zle sa na to pozerá. Určite to Petrovický nechcel, ale stalo sa,“ komentoval Rusnák.

Oku nelahodiaca akcia

Slovenskí mladíci dokázali vyrovnať po výbornom predstavení štvrtého útoku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ťažko karhať, keď chlapci na viac nemajú, hovorí expert po prehre s Fínskom