Slováci stavili na olympijské duo, Čiľania na hráča tretej stovky

Filip Polášek.
Filip Polášek. (Autor: TASR - SOŠV/Andrej Galica)
Sportnet, TASR, SITA|16. sep 2021 o 11:10

Nicolas Jarry je aktuálne 214. hráč svetového rebríčka, v minulosti bol na 38. mieste.

BRATISLAVA. Otvárací zápas 1. kola I. svetovej skupiny Davisovho pohára medzi Slovenskom a Čile odohrajú slovenská tenisová dvojka Alex Molčan a čilská jednotka Cristian Garin.

V druhom singli si zmerajú sily Norbert Gomnos a Nicolas Jarry. Rozhodol o tom žreb, ktorý prebehol vo štvrtok v Bratislave.

V piatok od 17.30 h odohrajú prvé dvojhry, v sobotu je od 15.30 h na programe štvorhra a záverečné dvojhry. Hrať sa bude na tvrdom povrchu GreenSet Comfort v bratislavskom Národnom tenisovom centre.

Víťaz postúpi do kvalifikácie o finálový turnaj Davisovho pohára, ktorá je na programe vo februári 2022.

Slovensko - Čile

piatok: 17.30 Alex Molčan - Cristian Garin, Norbert Gombos - Nicolas Jarry

sobota: 15.30 Filip Polášek, Lukáš Klein - Alejandro Tabilo, Marcelo Tomas Barrios Ver

Hlavným rozhodcom bude Švajčiar Andreas Egli, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Grékyňa Eva Asderakiová-Mooreová a Brit Robert Balmforth.

Zelenay a Soto zatiaľ chýbajú

Sobotňajší program otvorí štvorhra, ktorú za Slovensko odohrá pár Filip Polášek a Lukáš Klein, Juhoameričania by mali vyrukovať s tandemom Alejandro Tabilo, Marcelo Tomas Barrios Vera.

Polášek a Klein hrali spoločne aj v lete na olympijských hrách v Tokiu.

Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Gombosa a Garina, v záverečnej dvojhre sa stretnú Molčan a Jarry.

Lídrom výberu kapitána Nicolasa Massúa je sedemnásty hráč rebríčka ATP Cristian Garín, ďalej v nominácii figurujú Alejandro Tabilo, Marcelo Tomás Barrios Vera, Nicolás Jarry a Matias Soto.

V oficiálnej nominácii nového kapitána slovenského tímu Tibora Tótha figuruje pätica hráčov - Norbert Gombos, Alex Molčan, Lukáš Klein, Filip Polášek a Igor Zelenay.

Polášek sa vrátil

Do tímu sa vrátil špecialista na štvorhru Filip Polášek, ktorý vlani v marci po súboji s Českom vyhlásil, že bol jeho posledný v Davisovom pohári za Slovensko. Podľa vlastných slov sa nestotožňoval s krokmi Slovenského tenisového zväzu.

Jeden z najlepších svetových deblistov a semifinalista nedávneho US Open po roku a pol skorigoval svoje rozhodnutie a do tímu sa vrátil.

"Vždy rád reprezentujem, ale mal som predtým problém s určitými podmienkami. Tie sa dohodli tak, aby boli všetci spokojní. Ak budem mať na to výkonnosť, nemám problém reprezentovať. Som pripravený hrať tenis ešte dva-tri roky," povedal 36-ročný Polášek pre RTVS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Slováci stavili na olympijské duo, Čiľania na hráča tretej stovky