Góly v závere nestačili. Slováci si o medaily nezahrajú, Česi nedopustili prekvapenie

Momentka zo zápasu Slovensko - Česko vo štvrťfinále MS vo florbale 2022.
Momentka zo zápasu Slovensko - Česko vo štvrťfinále MS vo florbale 2022. (Autor: IFF)
Sportnet, SITA|11. nov 2022 o 17:07 (aktualizované 11. nov 2022 o 19:35)

Slovenskí florbalisti napriek prehre stále môžu dosiahnuť svoje najlepšie umiestnenie v histórii.

MS vo florbale 2022 - štvrťfinále

Slovensko - Česko 4:9 (1:3, 1:4, 2:2)

Góly: 20. Dudovič (Gál), 25. Miške, 56. Gajdoš (Nehila), 58. Miške (Dudovič) - 6. Ondrušek (Šindler), 13. Delong (Forman), 16. Havlas (Beneš), 23. Šindler (Ondrušek), 26. Langer, 26. Forman (Rýpar), 28. Havlas (Langer), 53. Kisugite (Šindler), 54. Němeček (Forman)

Rozhodovali: Zurbuchenová, Wehingerová (obe Švajč.), vylúčení: 3:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 2759

Slovensko: Klobučník (Kohút) - Bačinský, Cvacho, Dudovič, Gajdoš, Gál, Gašparík, Hatala, Kelemen, Košarišťan, Kozák, Kubovič, Kvasnica, Mirt, Miške, Nehila, Pažák, Ujhélyi, Virga

Česko: Bauer (Beneš) - Beneš, Besta, Delong, Forman, Gruber, Havlas, Hemerka, Jendrišák. Kisugite, Krbec, Kreysa, Langer, Nemeček, Ondrušek, Punčochář, Rýpar, Šindler, Tokoš

ZÜRICH. Slovenskí reprezentanti si na MS vo florbale 2022 nezahrajú o medaily. Vo štvrťfinále nestačili na favorizované Česko, ktorému podľahli jasne 4:9.

Slováci sa tak predstavia v skupine o 5. až 8. miesto, kde okrem nich budú účinkovať i Lotyšsko, Nórsko a zdolaný tím z piatkového posledného štvrťfinálového zápasu medzi Fínskom a Nemeckom.

Favorizovaní Česi si už v priebehu prvej tretiny vytvorili trojgólový náskok a hoci Slováci dokázali znížiť na 1:3 i 2:4, v neskoršom priebehu sa opäť prejavila kvalita českého mužstva, ktoré postupne zvýšilo náskok až na sedemgólový rozdiel (9:2).

Slovenskí hráči v závere ešte dvomi gólmi dokázali skorigovať nepriaznivé skóre. Napriek prehre môže slovenský tím stále vylepšiť umiestnenie z vlaňajšieho svetového šampionátu vo Fínsku, na ktorom obsadil 7. priečku.

Slovenskí reprezentanti nastúpia v sobotu v stretnutí o 5. až 8. miesto proti Lotyšsku. To tuho vzdorovalo domácim Švajčiarom, keď prehralo iba 1:3.

Hlasy po zápase

Radomír Mrázek, tréner Slovenska: "Naplnil sa očakávaný scenár, aj keď sme urobili zmeny v obrane, ktorými sme chceli prekvapiť súpera. Rozdiel medzi tímami je veľmi veľký, čomu zodpovedá skóre aj hra. Som rád, že chlapci sa držali plánu napriek chybám pod tlakom, na čom sa snažíme pracovať. Musíme byť však spokojní, súper si jednoznačne zaslúžil vyhrať. Zajtra to bude iné, pretože Lotyši nehrajú úplne agresívne smerom dopredu, no na nás to môžu zmeniť."

Michal Dudovič, najlepší hráč Slovenska: "Ocenenie je to pekné, ale chcel som s tímom postúpiť ďalej. Dnešný zápas nám otvoril oči, no ideme zabojovať o piate miesto. Nezvládli sme druhú tretinu, aj keď sme boli fyzicky dobre pripravení, odskočili nám o štyri góly a už to bolo ťažké. Veľmi dobre poznáme Lotyšov a dlho sme s nimi nedokázali vyhrať, no zajtra pre to urobíme všetko."

MS vo florbale 2022 - zápas o 5. - 8. miesto

Sobota 12. november o 10.00 h:

Slovensko - Lotyšsko

/hrá sa v meste Winterthur/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Góly v závere nestačili. Slováci si o medaily nezahrajú, Česi nedopustili prekvapenie