Slovenskí reprezentanti v behu na lyžiach zostali bez trénera

SITA|16. máj 2011 o 15:26

Tréner mužskej reprezentácie v behu na lyžiach Peter Bartoň oznámil, že sa vzdáva svojej funkcie.

NOVÝ SMOKOVEC. Tréner slovenskej mužskej reprezentácie v behu na lyžiach Peter Bartoň v nedeľu na seminári trénerov bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie (BÚ SLA) v Štrbskom Plese oznámil, že sa vzdáva svojej funkcie.

"Áno, môžem túto informáciu potvrdiť," povedal pre agentúru SITA športový riaditeľ BÚ SLA Michal Malák a pokračoval: "Je to veľmi čerstvé, je to však už v zápisnici na predsedníctve SLA."

Peter Bartoň viedol slovenskú mužskú reprezentáciu päť sezón. Prevzal ju po Ivanovi Hudáčovi a najmä Martin Bajčičák a Ivan Bátory pod jeho vedením dosiahli celý rad výborných výsledkov.

"V zdôvodnení svojho odstúpenia uviedol, že naplnil svoju trénerskú cestu. Dostal ponuku pracovať v úplne inej oblasti, okrem toho sa chce už usadiť, venovať sa viac súkromnému životu," pokračoval Michal Malák.

Podľa jeho slov Peter Bartoň neodchádza z lyžiarskeho hnutia úplne. "Ostáva predsedom trénerskej rady bežeckého úseku a zostala mu aj funkcia manažéra. Verím, že nám ešte v mnohom pomôže. Veď už mal vypracovaný plán prípravy na ďalšiu sezónu, ktorý nám poskytol. Vzniknutou situáciou sa bude zaoberať predsedníctvo SLA, budeme to musieť čím skôr vyriešiť," uzavrel športový riaditeľ BÚ SLA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovenskí reprezentanti v behu na lyžiach zostali bez trénera