Slovenskí mladíci podľahli Švédsku, rozhodujúci gól dostali 13 sekúnd pred koncom

Murín sa spolu s dvadsiatkou pripravuje na svetový šampionát.
Murín sa spolu s dvadsiatkou pripravuje na svetový šampionát. (Autor: SME - JOZEF JAKUBČO)
Sportnet|20. dec 2016 o 07:20

Góly našich strelili Buček, Hecl a Studenič.

CORNWALL. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov podľahla v noci na utorok v prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta juniorov švédskym rovesníkom tesne 3:4.

Zverenci Ernesta Bokroša pritom viedli 2:0 aj 3:1. Rozhodujúci gól strelili Švédi trinásť sekúnd pred koncom tretej tretiny.

"Bol to prvý zápas pre mnohých z nás na malom klzisku a bolo to vidieť. Bolo tam málo času na premýšľanie, ale ukázali sme tímovú silu v závere," uviedol na webe denníka Expressen kapitán Švédov Joel Eriksson Ek, ktorý v tejto sezóne odohral niekoľko zápasov v tíme NHL Minnesota Wild.

Po stretnutí v Cornwalle majú mladí Slováci na programe generálku proti úradujúcim majstrom sveta tejto vekovej kategórie z Fínska, ktorú absolvujú 22. decembra v Sherbrooku.

Nasledujúci deň bude známa konečná nominácia troch brankárov a dvadsiatich korčuliarov. Šampionát sa uskutoční od 26. decembra do 7. januára v kanadských mestách Montreal a Toronto.

Prípravný zápas pred MS hokejistov do 20 rokov:

Slovensko - Švédsko 3:4 (2:0, 1:1, 0:3)

Góly: 8. Buček (Ružička, Hain), 17. Hecl (Černák, Murín), 38. Studenič (Buček, Ružička) - 28. Dahlin (Wingerli), 43. Dahlén (Asplund), 58. Petersson, 60. Grundström (Eriksson).

Rozhodovali: Reid, Sweeney (obaja Kan.), vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia 0:0, 3339 divákov

Zostava SR "20": M. Tomek - E. Černák, Fehérváry, O. Košecký, Hain, Hatala, Michal Roman, M. Bodák, Mário Grman - M. Hecl, M. Murín, R. Bondra - M. Sloboda, Miloš Roman, R. Žitný - Struška, Solenský, Andrisík - Buček, A. Ružička, Studenič

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenskí mladíci podľahli Švédsku, rozhodujúci gól dostali 13 sekúnd pred koncom