Slovenskí Adamsovci dostali najväčší potlesk v živote. Na rade je Malena

Lukáš Csölley a Federica Testová predviedli výbornú jazdu.
Lukáš Csölley a Federica Testová predviedli výbornú jazdu. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Marián Szűcs, TASR|28. jan 2016 o 16:32

Tanečníci Federica Testová a Lukáš Csölley sú na ME po krátkom tanci na deviatom mieste.

BRATISLAVA. Keď skončili svoj krátky tanec a diváci aplaudovali, Federica Testová sa uprostred ľadovej plochy obrátila k svojmu korčuliarskemu partnerovi Lukášovi Csölleyovi a niečo mu hodnú chvíľu hovorila. Bola dojatá.

„Povedala som mu, že toto je to, čo musíme robiť. A že kým sme spolu, stať sa môže čokoľvek,“ vysvetľovala neskôr šarmantná Milánčanka.

Za svoj krátky tanec na majstrovstvách Európy v Bratislave dostali Testová s Csölleyom od rozhodcov 62,24 bodu. Za svojím osobným maximom z vlaňajších ME zaostali len o necelých sedem desatín.

Po krátkom tanci sú na deviatom mieste s neveľkou stratou na piatu priečku. Voľné tance sú na programe v sobotu.

Ďakovala po slovensky

„Sme spokojní. Predviedli sme to, čo sme mali natrénované, publikum nás podporilo, veľmi sme si to užili. Mali sme trošku stuhnuté nohy, ale na bodoch sme dostali to, čo sme chceli,“ hodnotil Bratislavčan Csölley.

Slovenskí reprezentanti tancovali na hudbu z filmu o rodine Adamsovcov a svojou jazdou si získali publikum.

„Som veľmi šťastná. Bola radosť korčuľovať na domácom ľade, užívali sme si podporu divákov, počas prostrednej časti našej jazdy všetci tlieskali,“ vravela Testová po anglicky. Potom doplnila v slovenčine: „Takže – ďakujeme pekne.“

1_res.jpg

Federica Testová a Lukáš Csölley predviedli výborný výkon. FOTO - Jozef Jakubčo / SME.

„Už sme na túto hudbu jazdili voľný tanec pred dvoma rokmi. Teraz sme sa k tomu vrátili, lebo nám to prirástlo k srdcu a verili sme, že sa to bude páčiť aj divákom. Sme radi, že to vyšlo,“ pridal sa Csölley.

„Ešte nikdy sme nemali taký potlesk ako teraz. Neviem si ani predstaviť, čo bude v sobotu,“ doplnil.

V sobotu príde Malena

Kým vo štvrtok počas krátkych tancov nebol Štadión Ondreja Nepelu celkom zaplnený, sobota je už dlhšie vypredaná. Práve voľné tance budú poslednou súťažou šampionátu.

3_res.jpg

Testová a Csölley dosiahli najlepší výkon v sezóny. FOTO - Jozef Jakubčo / SME.

Testová s Csölleyom budú tancovať na hudbu Ennia Morriconeho z filmu Malena. Na minuloročných ME skončili na 8. mieste, teraz by sa radi posunuli vyššie.

V piatok najskôr predvedú krátky program športové dvojice a večer prídu na rad voľné jazdy žien. Slovenka Nicole Rajičová je po krátkom programe deviata s minimálnou stratou na piate miesto.

ME v krasokorčuľovaní v Bratislave

Tance - krátky program:

1. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte Taliansko 72,31 b
2. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron Francúzsko 70,74 b
3. Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviov Rusko 68,71 b
4. Victoria Sinicinová, Nikita Kacapalov Rusko 68,33 b
5. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin Rusko 66,65 b
6. Charlene Guignardová, Marco Fabbri Taliansko 64,87 b
9. Federica Testová, Lukáš Csölley SR 62,24 b

Hlasy:

Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.), lídri po krátkych tancoch:

Cappelliniová: "Publikum bolo výborné a dodalo nám sebavedomie. Bol tam tlak z dobrého výkonu a diváci nás hnali vpred. Sme šťastní. V tréningu sme zmenili druhú časť programu po spätnej väzbe od rozhodcov, a to nám zdvihlo body."

Lanotte: "Je pre nás česť, že dokážeme konkurovať najlepším francúzskym a ruským párom. Najbližší cieľ je dobre absolvovať majstrovstvá sveta."

Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.), druhí po KP:

Papadakisová: "Cítila som sa dobre, hoci sme sa vrátili po zranení a ešte to cítime. Naši súperi sú veľmi dobre pripravení."

Cizeron: "Sme veľmi spokojní. V tejto sezóne je to naše prvé vystúpenie na veľkom podujatí, preto sme cítili tlak, ale skóre je výborné. Bolo to čisté a cítili sme sa dobre."

Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviov (Rus.), tretí po KP:

Bobrovová: "V minulej sezóne sme sa vrátili po zranení - a teraz mi to pripadalo podobne. Bolo to zvláštne, že sme išli ako poslední a po nás už nikto."

Soloviov: "Boli sme pod tlakom, bola tam veľká pauza po warm-upe až po vystúpenie. Som prekvapený, že sme dostali len level tri pri twizzloch. Myslel som si, že sú v poriadku. Ostatné komponenty boli v poriadku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovenskí Adamsovci dostali najväčší potlesk v živote. Na rade je Malena