Slovenské tenistky spoznali súperky v baráži Pohára federácie, doma vyzvú Brazílčanky

Pohár federácie.
Pohár federácie. (Autor: Petr David Josek - TASR/AP)
SITA|12. feb 2019 o 13:31

Pri žrebe play-off o II. svetovú skupinu boli medzi nasadenými.

LONDÝN. Slovenské tenistky nastúpia v domácom prostredí 20. - 21. apríla proti hráčkam Brazílie v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2020 reprezentačných družstiev žien.

Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Tím SR bol rovnako ako Holandsko, Rusko a Veľká Británia medzi nasadenou štvoricou, do úvahy ako potenciálni súperi preň prichádzali aj Taliansko, Kazachstan a Holandsko.

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku výsledok londýnskeho žrebu potešil.

"Rovnako ako minulý týždeň pri žrebe Davisovho pohára sme mali šťastie. Brazília je prijateľný súper. Veľmi sa teším, že budeme hrať pred našimi fanúšikmi. Domáce prostredie je v tímových súťažiach vždy veľmi dôležité. Budeme v pozícii favorita a verím, že kapitánovi Maťovi Liptákovi sa podarí zostaviť najsilnejší možný tím. Zápas sa uskutoční v apríli tesne pred začiatkom antukovej sezóny.

O povrchu sa poradíme s kapitánom a hráčkami. Bude veľmi dôležité udržať sa v najlepšej svetovej šestnástke. Prezident ITF David Haggerty má počas daviscupového stretnutia s Kanadou v Bratislave informoval, že na letnom kongrese v Lisabone by malo prísť k reorganizácii Fed Cupu po vzore Davisoho pohára," uviedol pre TASR Moška.

Víťazky Fed Cupu 2002 Slovenky podľahli cez víkend domácim Lotyškám 0:4 v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny. V "II. lige" v hierarchii MS tímov ITF hrajú počnúc sezónou 2015.

Najprv dvakrát zvládli záchranárske práce (Švédsko, Kanada) a potom dva razy neuspeli pri pokuse o návrat do svetovej skupiny (Holandsko, Bielorusko).

Play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2020 (20. - 21. apríla 2019):

Rusko - Taliansko

Veľká Británia - Kazachstan

Japonsko - Holandsko

Slovensko - Brazília

Play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2020:

Česko - Kanada

USA - Švajčiarsko

Belgicko - Španielsko

Lotyšsko - Nemecko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Slovenské tenistky spoznali súperky v baráži Pohára federácie, doma vyzvú Brazílčanky