Slovenky na úvod kvalifikácie zdolali Holanďanky, Šponiarová strelila štyri góly

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
SITA|1. feb 2019 o 21:23

Naše florbalistky sú po úvodných zápasoch na čele skupiny.

TRENČÍN. Reprezentantky SR vo florbale triumfovali nad hráčkami Holandska 8:2 v piatkovom úvodnom vystúpení v skupine Eur 4 na kvalifikačnom turnaji v Trenčíne o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta vo švajčiarskom Neuchateli (7. - 15. decembra).

Rozpačitý začiatok

Za najlepšiu hráčku domáceho tímu vyhlásili Michaelu Šponiarovú, ktorá strelila štyri góly.

Zverenky Michala Jedličku mali pomalší rozbeh, v 6. min síce otvorila skóre Michaela Šponiarová, ale Slovenky v úvodnej časti hry ďalší gól nepridali. Naopak, v úvode druhej tretiny Holanďanky vyrovnali zásahom Rebeccy Krautsovej.

Zostávajúci priebeh prostredného dejstva bol už v réžii domácich hráčok, ktoré strelili päť gólov. Postupne sa presadili Lenka Lenčéšová, Denisa Ferenčíková, Jana Trošková a dvakrát Michaela Šponiarová, posledná menovaná hráčka zavŕšila v 40. min hetrik.

Strelecky disponovaná Šponiarová pridala v 54. min aj svoj štvrtý gól, na jej zásah reagovala už o pár sekúnd Holanďanka Krautsová, ktorá skórovala v stretnutí dvakrát. Rezultát pečatila reprezentantka SR Viktória Grossová takisto v 54. min.

Líderky skupiny

Slovenky sú po úvodných zápasoch na čele skupiny Eur 4 s dvoma bodmi.

V tesnom závese za domácimi hráčkami sú Lotyšky takisto s dvoma bodmi, ale s horším skóre (6:1). Na tretej a štvrtej priečke sú bez bodu Maďarky, resp. Holanďanky.

Národný tím SR nastúpi najbližšie v sobotu 2. februára od 18.00 h proti Maďarsku a účinkovanie na kvalifikačnom turnaji uzavrie v nedeľu 3. 2. od 15.00 h proti Lotyšsku.

Kvalifikačný turnaj o postup na MS vo florbale 2019 - Trenčín, Slovensko - Skupina Eur 4

Holandsko - Slovensko 2:8 (0:1, 1:5, 1:2)

Góly: 22. Krautsová (Meijerová), 54. Krautsová (Meijerová) - 6. M. Šponiarová (P. Hudáková), 32. Lenčéšová (Trošková), 33. Ferenčíková (P. Hudáková), 34. Trošková (K. Hudáková), 39. M. Šponiarová (P. Hudáková), 40. M. Šponiarová (Ferenčíková), 54. M. Šponiarová (P. Hudáková), 54. V. Grossová (Dobrodejová)

Vylúčené: 0:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Crivelli a Rampoldi (obaja Švajč.), 463 divákov

Zostava SR: Dupčáková - Lenčéšová, Klapitová, Robová, V. Grossová, M. Šponiarová, Ďuríková - Faktorová, Trošková, K. Hudáková - Boľová, Belicová, Cupráková - P. Hudáková, Jelínková, Ferenčíková - Dobrodejová, Marcinková, K. Grossová

Hlasy po zápase

Michal Jedlička (tréner Slovenska): "Výkon nebol z našej strany úplne ideálny. Dievčatá mali veľké očakávania a chceli hrať pekný florbal. Boli však značne nervózne najmä počas prvej tretiny. Neskôr sme sa rozohrali a strelili nejaké góly, ktoré nám zabezpečili potrebné víťazstvo."

Lucia Jelínková (kapitánka Slovenska): "Myslím si, že dnešný zápas bol z našej strany tragický. Predpokladali sme, že Holandsko by malo byť papierovo o niekoľko úrovní pod nami, ale musím skonštatovať, že z našej strany prišlo k zbytočnému podceneniu súpera. Herne sme sa trápili a neprodukovali našu hru. Ani zlepšený výkon počas druhej tretiny nezmení môj názor, že tento súboj hodnotím veľmi negatívne a máme čo zlepšovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Slovenky na úvod kvalifikácie zdolali Holanďanky, Šponiarová strelila štyri góly