Slovenská snoubordistka dosiahla životný úspech, má bronz z MS

Klaudia Medlová.
Klaudia Medlová. (Autor: SITA)
Sportnet|21. jan 2015 o 09:59

"Je to skvelé, úžasné, skrátka super! Ani vo sne som nečakal, že by z toho mohla byť medaila," hovoril tréner Marek Hliničan o bronze Klaudie Medlovej v disciplíne slopestyle.

KTEISCHBERG. Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová získala na majstrovstvách sveta v rakúskom Kreischbergu bronzovú medailu v disciplíne slopestyle a dosiahla životný úspech. Zlato si vybojovala Japonka Mijabi Onicukaová, striebro domáca Anna Gasserová.

"Pre mňa už bol úspech, keď som postúpila do semifinále. Dostať sa do finále bolo skvelé. Prvú jazdu som šla trochu 'na isto' a potom sme chceli trochu 'pritvrdiť'. Padla som na treťom skoku, takže to trochu nevyšlo. Aj tak je to super. Bola som jazdiť v Colorade na 14 dní, to mi veľmi pomohlo. Po návrate som bola doma len jeden deň a hneď sme šli na MS. Prišla som celkom rozjazdená - a to je super," povedala Klaudia Medlová.

Medailu tréner nečakal

"Je to skvelé, úžasné, skrátka super! Ani vo sne som nečakal, že by z toho mohla byť medaila. Tajným cieľom bolo pokúsiť sa prebojovať do finále, čo sa v rannom semifinále podarilo," hovoril Medlovej tréner Marek Hliničan.

"Z Klaudie opadol tlak a mohla ísť veci, ktoré má perfektne natrénované. Bronzová medaila prevýšila naše očakávania, ale treba povedať, že je za ním tvrdá drina v tréningu a aj kus šťastia."

Zverenka Mareka Hliničana nadviazala na svoj semifinálový výkon aj v bojoch o medaily a potvrdila, že jej tamojšia trať sedí, keď na nej vlani obsadila 3. miesto v pretekoch Svetového pohára. V prvej finálovej jazde išla uvoľnene a čisto, predviedla niekoľko nových trikov a napriek menšej chybičke po absolvovaní záverečného skoku jej rozhodcovia udelili najvyššiu známku 84,25 bodu.

Zariskovala a spadla

V druhom kole Medlová zariskovala, nevyhla sa však pádu a vysokým bodovým zrážkam. Jazdu na hranici dokonalosti následne predviedla iba 16-ročná Japonka Mijabi Onicukaová a známkou 92,50 odsunula Slovenku na striebornú pozíciu. V poslednom kole sa pred Medlovú dostala ešte Gasserová.

Medlová ešte bude na MS štartovať v disciplíne Big Air (piatok 23. januára - kvalifikácia, sobota 24. januára - finále). V akcii budú zo Slovákov aj Boris Karolčík a David Kordiak, v paralelnom slalome a paralelnom obrovskom slalome sa predstaví Matej Bačo.

Do finále priamo z kvalifikácie postúpili štyri najlepšie snoubordistky, po dve z oboch skupín. V semifinále bojovalo o zvyšné dve finálové miestenky spolu šesť dievčat.

Medlová už má z juniorských MS jednu medailu. V disciplíne Big Air získala bronz v roku 2011.

Výsledky - finále slopestyle:

ženy: 1. Mijabi Onicukaová (Jap.) 92,50 b., 2. Anna Gasserová (Rak.) 89,50, 3. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 84,25, 4. Sina Candrianová (Švajč.) 79,50, 5. Jenna Blasmanová (Kan.) 61,25, 6. Anna Gyarmatiová (Maď.) - neštartovala

semifinále slopestyle:

ženy: 1. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 81,75, 2. Anna Gyarmatiová (Maď.) 71,50, 3. Aimee Fullerová (USA) 56,00, 4. Ella Suitialaová (Fín.) 34,50, 5. Karly Shorrová 18,00, 6. Jessika Jensonová (obe USA) 12,25.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovenská snoubordistka dosiahla životný úspech, má bronz z MS