Spišiaci opäť zaskočili Žilinu a sú blízko k postupu do extraligy

Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa tešia z gólu.
Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa tešia z gólu. (Autor: TASR)
Sportnet|9. apr 2021 o 20:26

Rozhodlo vylúčenie domáceho hráča.

ŽILINA. V základnej časti vyhrali na domácom ľade všetkých osemnásť zápasov, pričom stratili jediný bod. Spočiatku si suverénne počítali aj v play off, keď úvodné dve série vyhrali zhodne 4:0 na zápasy. 

Zdalo sa, že hokejisti Žiliny si bez väčších problémov vybojujú extraligovú miestenku, ale opak je pravdou. Vo finále druhej najvyššej súťaže prehrali so Spišskou Novou Vsou aj druhý domáci zápas, tentokrát 3:5. 

Žilinčania doplatili v úvode stretnutia na vlastnú nedisciplinovanosť. V 7. minúte dostal František Skladaný trest do konca zápasu a Spišiaci počas päťminútovej presilovky strelili až tri góly. 

Ten prvý z hokejky Richarda Rapáča dokonca padol pri hre piatich proti trom. Okrem neho skórovali Jakub Černý, Timi Juhani Lahtinen, a tak hostia viedli po úvodnej tretine rozdielom triedy. 

V polovici zápasu hostia viedli 4:1, ale Žilinčanom dobre vyšiel záver prostrednej časti. V 37. minúte skóroval Marek Drtina a o 22 sekúnd neskôr strelil dôležitý kontaktný gól Ondřej Jurčík. 

Žiline sa následne už vyrovnať nepodarilo. Naopak, dvanásť sekúnd pred koncom spečatil výhru Spišskej Novej Vsi Lukáš Vartovník.

Slovenská hokejová liga - finále - 2. zápas

Žilina - Spišská Nová Ves 3:5 (0:3, 3:1, 0:1)

Góly: 22. Safaralejev (Cíger), 37. Drtina (Safaralejev, Koyš), 37. Jurčík (Urban, Koyš) - 9. Rapáč (Hvila, Černý), 10. Černý (Giľák), 12. Lahtinen (Česánek), 30. Chovan, 60. Vartovník.

Rozhodovali: Novák, Rojík - Vyšný, Jurčiak, vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/na zápasy: 0:2/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Spišiaci opäť zaskočili Žilinu a sú blízko k postupu do extraligy